Haberler

Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan sözler: Koronavirüsler çok aldatıcı, bunlara karşı aşı üretmek zor

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, koronavirüs salgınına karşı aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aşı çalışmalarının hızla devam ettiğini ve 100'den fazla aşı adayı olduğunu belirten Harris, "Fakat koronavirüsler çok aldatıcı virüsler. Bunlara karşı aşı üretmek zor" dedi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde 288 bini aşkın insan hayatını kaybetti, 4 milyon 290 binden fazla kişi ise ölümcül salgına yakalandı. Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, koronavirüs salgınına karşı aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aşı çalışmalarının hızla devam ettiğini ve 100'den fazla aşı adayı olduğunu belirten Harris, "Fakat koronavirüsler çok aldatıcı virüsler. Bunlara karşı aşı üretmek zor" dedi.

"AŞILARIN TEST ÇALIŞMALARI HIZLI İLERLİYOR"

Sözcü Harris, BM Cenevre Ofisi'nde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dünyada daha önce ortaya çıkan koronavirüslere yönelik herhangi bir aşı üretilip üretilmediği sorusuna Harris, "(Kovid-19'a karşı) bir aşı geliştirilmesi çalışmaları bilim tarihinden daha hızlı ilerliyor. 100'den fazla aday aşımız var ve test çalışmaları da hızla ilerliyor fakat koronavirüsler çok aldatıcı virüsler. Bunlara karşı aşı üretmek zor." yanıtını verdi.

"VİRÜSÜ ÖLDÜREBİLECEK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK"

Harris, dünya genelinde pek çok bilim insanının virüse karşı bağışıklık seviyeleri konusunda araştırmalar yaptığını belirterek, "Bağışıklığın gerçekten koronavirüse karşı koruduğundan emin olmanız gerekir. Bilimin bu alanı şu an hakikaten işin en zor kısmı. Bu da hala cevabını bulamadığımız bir konu." diye konuştu.

Sözcü Harris, Kovid-19 hastalarına yönelik etkili bir tedavi bulmak amacıyla küresel bir çaba olan "Dayanışma Denemesi"ne de değinerek, "Çok erken çalışmalarda görünen hastalığın şiddetini veya uzunluğunu sınırlayan bazı tedavilerimiz var ancak virüsü öldürebilecek veya durdurabilecek hiçbir şeyimiz yok." diye konuştu.

"ABD HALA VİRÜSÜN MERKEZ ÜSSÜ"

ABD'nin halen virüsün merkez üssü olduğunu vurgulayan Harris, "En çok vaka ABD'de. Dünyada en çok vaka sayısı da ABD'den gelmeye devam ediyor." dedi.

Harris, virüsün küresel çapta yayılıp salgın haline gelmesine yönelik pek çok soru işareti olduğuna dikkati çekerek, "Bunu analiz etmek için zamanımız olana kadar, gerçekten faydalı cevaplarımız olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü Sözcü Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title