Haberler

Rusya'nın "Aşıyı bulduk" açıklamasının ardından DSÖ'den dikkat çeken sözler: Daha fazla aşı adayına ihtiyacımız var

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşı başta olmak üzere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kullanılacak araçlar için dünyanın en az 100 milyar dolar harcaması gerektiğini bildirdi.

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında, dünyanın halihazırda salgının kısa vadeli sonuçlarıyla uğraşmak için trilyonlarca dolar harcadığını ifade etti.

"G20 ÜLKELERİ SALGINLA MÜCADELEDE 10 TRİLYON DOLAR HARCADI"

Sadece G20 ülkelerinin salgınla mücadele için 10 trilyon doları seferber ettiğini belirten Ghebreyesus, "IMF, salgının küresel ekonomiye ayda 375 milyar dolara mal olacağını ve küresel ekonomide 2 yılda 12 trilyon doların üzerinde kümülatif bir kayıp olacağını tahmin ediyor." dedi.

Geliştirilmiş olası aşılar başta olmak üzere salgınla mücadelede kullanılacak araçlar için dünyanın en az 100 milyar dolar harcaması gerektiğini tahmin ettiklerini söyleyen Ghebreyesus, öncelikle DSÖ'nün "ACT-Accelerator" programı için 31,3 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Ghebreyesus, Kovid-19 ile mücadelede etkili bir aşının bulunması için farklı tiplerde çok sayıda aşı adayına ihtiyaç olduğunu, başarılı bir aşı bulunduğunda da talebin arzdan fazla olacağını dile getirdi.

ÇİN'İN İDDİASINA NET YANIT

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan da Çin'in Brezilya'dan ithal ettiği gıda paketlerinde Kovid-19 tespit edildiği iddiasıyla ilgili soruya karşılık şunları söyledi:

"İnsanların gıdalardan, gıda ambalajından, gıdanın işlenmesinden veya teslim edilmesinden endişeye kapılmasına gerek yok. Yiyecek veya besin zinciriyle bu virüsün bulaştığına dair hiçbir kanıt yok. Dolayısıyla insanlar rahat ve güvende hissetmeli."

RUSYA, KORONAVİRÜS AŞISINI BULDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce deneyleri tamamlandığı açıklanan koronavirüs aşısının tescil edildiğini duyurmuştu. Rus lider, koronavirüse karşı Moskova'da geliştirilen aşı Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını açıklamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Cenevre İsviçre Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (56)

vahdettin bayram:

bence DSÖ NÜN tüm yöneticileri değişmeli. . . .

28
1
yanıtYanıtla
ld:

dso dene muptezeller kan emıcıler ınsanlığın kanını emen enbesıler hala ne yaptıkları ne ıse yarar oldukları bellı değil kımın adına çalıştıkları bellı sıyonısızm ve derın roma abd adına çalışıyorlar ellerınde o kadar ımkan arac varken hala asıyı bulammamıslar ne para ımıs 100 mılyar dolar sorun para değil sorun ortulu savası kımın adına yaptıkları bellı

21
1
yanıtYanıtla
...:

Dostum gerçekten kafayı yemişsiniz! Bir aşının gelişim süreci, oluşturabilecek etkileri vb. durumlar hakkında en ufak bir fikrin bile yok belli ki. İnsanların sizlere sunduğu siyonizm vb. şeyler hakkında o kadar takıntılı bir hal aldınız ki artık ekmek aldığınız bakkalınıza bile CIA ajanı olarak bakıyorsunuz. Hiç okumadan ve bilinçlenmeden insanların fikirleri ile fikirlendiğiniz ve bunların bir dayanağı olmadığı için şu an bu hallerdeyiz. Biraz gözünüzü açın ve kendinizi bilinçlendirin lütfen.

yanıt4
yanıt4
Adım:

..... Senmisin bilinçli akıllı belliki siyonizmden sende nemalaniyorsun ki şunların savunulacak tek bir yanı yokken savunmaya gecmişsin bilgilim benim kültürlum benim Bi siz bilgili kültürlusunuz . Senin bu yamyamlarin krize virüsu bahane ettiler . Kriz zaten vardi resesyon 150 yilda 14 kez olmuş zamani gelmişti . Virüsu salanlar aşıyı bulsunlar diye süreç nasil olur diye bilgilenmemize gerek yok zaten Yapan onlar zaten Neyse sen külturlu bilgiliydin dimi pardon sana ne anlatabilirizki drgilmi

yanıt1
yanıt3
halk:

19 versiyonu olan virüsün aşısı olmaz. heryerde farklı bir covid var. Drone ile yukardan atmasınlar yeter. Aşı filan istemez. . . .

8
8
yanıtYanıtla
serdengeçti:

Zaten aşıyı bulması gereken DSÖ, bir de saçma sapan eleştirmiş. Eksiklileri varsa bir an önce geliştirip dünyaya dağıtılması da DSÖ''nün görevi. Kime çalışıyorsun DSÖ?

15
0
yanıtYanıtla
erkin:

Ulan arkadas birde pozitif konus ya, bu adamin pozitif bir tek cumlesine rastladiniz mi?Ne zaman bu adami okusam gunum berbat oluyor.

15
0
yanıtYanıtla
Haha:

Bence sizin daha fazla paraya ihtiyacınız var

14
1
yanıtYanıtla
Gerçekler:

Bunlar değil miydi salgını öngöremeyen. Birilerine hizmet etmeye çalışan bir sistem olan dsö ilk önce kendi güvenirliğini sorgulasın.

14
0
yanıtYanıtla
Hakan:

Amerika bulsaydı böyle haber çıkmazdı

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title