Haberler

Dolandırıcılık çetesinin lise öğrencisi üyesi yakalandı! Bilgisayarından 25 bin kişiye ait kredi kartı bilgisi çıktı

Güncelleme:

Muğla'nın Datça ilçesinde polis ekipleri, dolandırıcılık çetesinin yaşça en küçük ancak en fazla kişiyi dolandıran üyesini yakaladı. Lise öğrencisi zanlının evindeki bilgisayarda yapılan incelemede 25 bin kişiye ait kredi kartı bilgisi ile 10 bin adet MERSİS numarası ele geçirildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Muğla'nın Datça ilçesinde son zamanlarda aynı kişi ve telefon numarası üzerinden ilçede yüzlerce kişiye kargo gelmesi ve herkesin cep telefonuna da araba çekilişi ve kredi kartı masraflarını geri alınabileceği yönünde toplu mesajların gelmesi üzerine çalışma başlatan polis, ilginç bir durumla karşılaştı. İlçede kendi halinde bir öğrenci olarak tanınan ve bir meslek lisesinin bilgisayar bölümünde okuyan 18 yaşındaki M.E.Y.'yi takibe alan polis küresel çapta dolandırıcılık olaylarını gerçekleştiren çetenin en önemli üyesinin ilçede yaşayan 18 yaşındaki bir lise öğrencisi olduğunu tespit etti.

ÇOK SAYIDA DİJİTAL VERİYE EL KONULDU

Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinesinde operasyon başlatan Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi M.E.Y.'nin çeşitli bankalarının internet sayfaları ile bazı alışveriş sitelerinin de sayfalarını birebir kopyaladığını tespit etti. Bu yöntem ile de pek çok kişinin kredi kartı ve kimlik bilgilerini ulaşıp kaydettiği tespit edilen M.E.Y.'nin ikametinde yapılan aramada polis çok sayıda dijital veriye el koydu.

25 BİN KİŞİYE AİT KREDİ KARTI BİLGİSİ ELE GEÇİRİLDİ

Henüz lise öğrencisi olan ve bir meslek lisesinin bilgisayar bölümünde kendi halinde öğrenci olarak tanınan M.E.Y.'nin bilgisayarı ile dijital veri depoladığı belleklere de el koyan polis yaptığı incelemede 25 bin kişiye ait kredi kartı bilgisine ulaştı. Cep telefonu, bilgisayarı ve diğer veri depoladığı belleklerine el konulan 18 yaşındaki M.E.Y. topladığı verilerle birlikte Datça'da nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkarılan M.E.Y. tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Datça 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (56)

.......:

vur kelleyi geç . bunlarla uğraşmak zaman kaybı . bu ülkede 3-5 milyon insanın kellesi vurulsa o zaman yaşanılır hale gelir .

69
7
yanıtYanıtla
ALİ AGA:

Yahu adam hırsız 2 gün sonrada devleti soyar en iyisi asmak lazım bunu

61
8
yanıtYanıtla
devleti soyan kokuşmuş bir yapı var:

buna yedirirler mi sanıyorsun ; çocuğu çığnamışlar işte , sanki kendi yaptıkları farklı! suyun başını tutanlar kendilerini koruyan yasalara, güvenlik aygıtlarına sahip bu kadar basit

yanıt0
yanıt0
hüseyin ölçek:

ne asması krdşm devlet bu çocuğu alacak rehabilite edecek kendi adına kullanacak çok işe yarar çoook çete içinde baskı ve şantajla tutmuşlardır bu çocuk işe yarar hemde çok. . . . . . . . . . . . . .

yanıt0
yanıt1
EMRE:

ABD Bu kişileri kullanarak sistemlerini güçlendiriyor, biz neden yapmıyoruz. Bu çocukları toplayıp sistemin açığını tespit etmeliyiz. Kanunları suçlular belirler!

11
22
yanıtYanıtla
Onur:

Yaptığı şey tasvip edilemez ama arkadasin dediği gibi bu yeteneklileri olan kişileri devlet değerlendirip iyi yönde kullanmasını sağlamalı

6
18
yanıtYanıtla
Devletci:

Bunlar gibilere imkan geçsin devleti çökertmeye çalışır yanlış fikir... milleti dolandıran şahıs beş para etmez adı pisliğin tekidir

yanıt18
yanıt1
haklısın:

rusya bunu ustalıkla yapıyor ama asker olarak yetiştiriyor genelde

yanıt1
yanıt0
Ne değerlendirmesi çocuk olmayın!:

Çocuğun yaptığı basit bir işlem !. neyini değerlendirecekler ? Bilgisayar işlerinden anlamayanlar için çok zor olabilir fakat bir alışveriş sitesinin, bankanın vs. herhangi bir sitenin sayfasını kopyalayıp gerçekmiş gibi insanları yemlemek kolaydır. Yada telefona mesaj atarak çekiliş kazandınız şu linke tıklayın bilgileri girin gibi şeyler bilgisayar işlerinden anlayanlar için basit şeyler. siz neyin değerlendirmesinden bahsediyorsunuz? çocuk dolandırıcılığı seçmiş, program kodlamayı değil!

yanıt5
yanıt1
ahahaha:

ne değerlendirmesi çocuk olmayın mı?:D burda biliyormuşsun gibi konuşmuşsun kardeşim çocuk o dolandırma yöntemleri ile yapmıyor kredi kart genleyip checker ile checkliyor yani bu da basit bir şey değil burda laf yapıp boş konuşmanın manası yok.

yanıt0
yanıt2
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title