Haberler

Diyarbakır'da Çocuk Trafik Eğitim Parkı Açıldı

Diyarbakır'da Çocuk Trafik Eğitim Parkı açıldıDiyarbakır'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklarda trafik bilincinin oluşması amacıyla 10 bin metrekarelik alana inşa edilen Trafik Eğitim Parkı hizmete açıldı.

Diyarbakır'da Çocuk Trafik Eğitim Parkı açıldı

Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklarda trafik bilincinin oluşması amacıyla 10 bin metrekarelik alana inşa edilen Trafik Eğitim Parkı hizmete açıldı.

Merkez Bağlar ilçesinin Bağcılar mahallesinde yapılan Trafik Eğitim Parkı'nda çocuklara, yaya ve araç trafiği hakkında uzman eğitmenler tarafından eğitimler verilecek. Oluşturulan sinevizyon odasında teorik bilgilerin verileceği, ardından da çocukların pratik yapma şansı yakalayacağı Trafik Eğitim Parkı'nda yaya geçitleri, trafik ışıkları, üst geçitler, akülü araçlar ve bina, okul, hastane gibi çeşitli yapılar da yer alıyor. Parkta, çocukların trafikte ne yapmaları gerektiği, üst geçitlerin nasıl kullanılacağı, trafik levha ve ışıklarının ne işe yaradıkları uzman eğitmenler tarafından gösterilerek aktarılacak. Ayrıca parka yerleştirilecek simülasyon araçla çocuklara, trafik kazalarının nasıl olduğu ve emniyet kemerlerinin insan hayatını kurtarmadaki rolü de anlatılacak.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nce Trafik Eğitim Parkı içinde açılan mini hastaneden ise kreş ve ilkokul öğrencileri faydalanacak. Mini hastanede, belirli günlerde çocuklara diş ve göz sağlığı taramasının yanı sıra, çocuklara ağız ve diş sağlığı hakkında detaylı bilgiler verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title