Haberler

Diyarbakır Başbakan Yardımcısı Çavuşoğluterör, İnsanlığın Ortak Değeri Olan Her Şeye Karşı Büyük...

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Diyarbakır merkez Sur ilçesinde yaşanan hendek-barikat operaslyonları nedeniyle toplam 14 tarihi eserin zarar gördüğünü belirterek, Bunun 12'si Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait eserlerdi. Terör sadece insana, belli bir düşünceye, islama değil, insanlığın ortak değeri olan her şeye karşı büyük bir düşmanlık göstermektedirdedi.Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Diyarbakır Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Diyarbakır'ın son 30 yıldır hiç hak etmediği bir şekilde terörle anılır bir hale geldiğini ifade ederek, Kısa bir dönem önce, sadece insanlığa değil, aynı zamanda tarihi, kültürel ve vakıf kültür varlıklarına da girişilen ve terör nedeniyle maruz bırakılan o yıkımı ortadan kaldırmak için, gerçekleştirmekte olduğumuz restorasyon projelerimizi, devam eden projelerimizi tekrar masaya yatıracağız. Diyarbakır'ı en kısa sürede medeniyet beşiği olarak turizme tekrardan bir cazibe merkezi yapmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak üzerimize nelerin düştüğünün planlamasını yaparak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Diyarbakır hiç hak etmediği bir şekilde, son otuz yıldır terörle anılır oldu. Burada maalesef yıkım oldu, insanlar öldürüldü. Genç, çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeksizin maalesef bir çok canımızı yitirdik. Ama her ne olursa olsun bizler insanı yaşatmanın, birliğin ve beraberliğin, yaşatma medeniyetinin öncelendiği bir yerde, Diyarbakır'da bu defa yeni bir vizyonla vakıflar adına ortaya çıkacağızdedi.

DİYARBAKIR'A 5 MİLYON TURİSTİN GELMESİ HEDEFİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Sur ilçesinde kısa bir dönem önce yaşanan hadiseler nedeniyle toplam 14 tarihi eserin zarar gördüğünü de hatırlatarak, Bunun 12'si Vakıflar Genel Müdürlüğü'müze ait eserlerdir. Terör sadece insana, belli bir düşünceye, sadece islama değil, insanlığın ortak değeri olan her şeye karşı büyük bir düşmanlık göstermektedir.Nitekim bugün restore ettiğimiz eserler arasında yine terör tarafından harabe haline getirilmiş Ermeni Protestan Kilisesi, Ermeni Katolik Kilisesi de var. Bunların da restorasyonunu gerçekleştiriyoruzdedi. Bu süreçte Diyarbakır'ın tekrardan cazibe merkezi olması, hedefledikleri 5 milyon turistin gelmesi için üzerlerine düşeni gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyleyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü

Bizim ecdadımız taştan bir medeniyet örmüştür. Sadece insanlara değil, bilumum canlılara bir hizmet etme gayesiyle vakıflar oluşturmuştur. Bizim medeniyetimiz, Diyarbakır'daki, Türkiye'deki ve bütün bölgemizdeki medeniyeti yaşatma üzerine kurulmuş bir medeniyettir. Birlik ve beraberlik üzerine kurulmuş bir medeniyettir. Bir insanı öldürmenin bütün bir insanlığı öldürmek olduğunu, bir insanı yaşatmanın bütün bir insanlığı yaşatmak olduğu tasavvurundan hareketle bir medeniyet tasavvuru ortaya koyuyoruz. Güzel işler olacak. Diyarbakır'ımız genişleyecek, gelişecek, kalkınacak, insanımız selametle, barış, huzur içerisinde Diyarbakır'ın kendi kodlarına yakışacak bir tarzda, burada hayatını idame ettirecek. Terörle etkili bir mücadelemiz var. Bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki süreç bölgemiz için de Diyarbakır için de çok güzel işlerin gerçekleştirileceği bir süreç olacaktır.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, Diyarbakır'ın sahip olduğu kültürel varlıkları, vakıf eserleri ve vakıflar genel müdürlüğü üzerinden gerçekleştirilen restorasyon projelerinin Diyarbakır için özel bir değer olduğunu belirterek, Hem ibadet, hem eğitim hem de kültür anlamında çok güzel katkılar sunacak. Diyarbakır'daki huzur ortamının, birlik ve beraberliğin devam eden hükümetimizn ve yerel yönetimlerimizin gayret ve çalışmalarının tek bir maçı var. İnsanımıza hizmet etmektirdedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler daha sonra Sur ilçesindeki Tarihi Ulu camiye gelerek burada namaz kıldı. Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir iplik-boya fabrikasının buhar kazanında meydana gelen patlamayla ilgili de konuştu. Çavuşoğlu, Şu ana kadar maalesef 5 ölü, 14 civarında yaralımız var. An be an takip ediyoruz. Sayın Valimiz ve ilimizin yetkilileri olay mahallinde gerekenleri yapıyorlar. Gerekli incelemeleri başlattık, takipteyiz. Çok şiddetli bir patlama. Buhar kazanında, çevre fabrikalarda ve orada bulunan araçlarda da zarar verebilecek mahiyette bir patlama. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Bursamızın ve diğer işçilerimizin başı sağolsun dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Diyarbakır son 30 yılda hiç hak etmediği bir durumla karşı karşıya kaldığını, muhteşem medeniyet müzesi diyebilicekleri Diyarbakır'ın hiçte anılması istenmeyen terör olaylarıyla anılmış olduğunu da ifade ederek, Ama son zamanlarda devletimizin hükümetimizin kararlı tutumu çerçevesinde sürdürmüş olduğumuz terörle mücadele konsepti, gerçekten çok etkili oldu. Ben Diyarbakır insanımıza bu süreçte vermiş oldukları destek için çok teşekkür ediyorum. Biz yaşatan tarafız, bize göre bizim siyasi anlayışımız ve felsefemize göre biz bir insanı yaşatmanın bütün bir insanlığı yaşatmak olduğunu düşünüyoruz. Bir insanı öldürmenin de bütün bir insanlığı öldürmek olduğunu düşünüyoruz. Onun için yaşatmanın tarafı olarak, birliğin ve beraberliğin tarafı olarak öldürmenin, canice katletmenin, tarihi ve kültürel eserlere kastetmenin yanında yer alan ve burada bu eylemleri gerçekleştirenlere karşı mutlaka halkımızla beraber kazançlı olacağız. Bizim yolumuz, hakkın, hakikatin, birliğin ve beraberliğin yoludiye konuştu.

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ve beraberindekiler esnaf ziyaretinin ardından tarihi İç kaleye ve Fatih Paşa mahallesindeki Kurşunlu camide incelemelerde bulundu. Buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'nun kentte programları devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Basri Güzeloğlu Hakan Çavuşoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title