Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Hiç Bir Müslüman, Hiç Bir Mabede Zarar Veremez"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kilis'teki tarihi Çalık Camisine terör örgütü PYD/PKK tarafından roket atılmasıyla ilgili, "Eğer mabetleri hedef alıyorsa birileri, demek ki bunların İslam ile hiç bir alakaları yoktur.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kilis'teki tarihi Çalık Camisine terör örgütü PYD/PKK tarafından roket atılmasıyla ilgili, "Eğer mabetleri hedef alıyorsa birileri, demek ki bunların İslam ile hiç bir alakaları yoktur. Bunu özellikle milletimize duyurmamız gerekir" dedi.

Erbaş, Kilis Valiliği ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandan beri milletin, Türkiye'ye karşı yürütülen terör faaliyetlerine yönelik topyekün mücadele ettiğini söyledi.

Yaklaşık 1 hafta önce şanlı ordunun tüm bu terör örgütlerini milletten uzaklaştırmak, vatanı korumak, sınır boylarını muhafaza etmek için sınır ötesi harekata başladığını hatırlatan Erbaş, "Öncelikle şanlı ve kahraman ordumuza başarılar diliyoruz, Cenabı Allah'tan yardımlar diliyoruz. Bu münasebetle vatanımızın 90 bin camisinde Fetih Süresini okutup dualar yapıyoruz, ordumuzun bir an önce terör belasını ortadan kaldırması için. Ordumuzun, askerlerimizin bu harekata başlamasından sonra teröristlerden şehirlerimize atılan bombalar ve roketler var." diye konuştu.

Kilis'te zaman zaman atılan roketlerden birinin önceki gün camiye isabet ettiğini anımsatan Erbaş, şöyle devam etti:

" Roket camimizin kubbesini delerek içine düşmüştür. Orada 2 vatandaşımız şehit olmuştur. Yralılarımız var. Bugün hem yaralılarımıza geçmiş olsun demek, hem de şehitlerimizin ailelerini ziyaret etmek istedik. Ben şehitlerimize rahmet diliyorum, gazi ve yaralılarımıza şifa diliyorum. Cenabı hak, vatanımızı milletimizi, terör belasından bir an önce kurtarsın. Bunun için dua ediyor ve millet olarak el birliğiyle hareket ediyoruz. Şehitlik bizim için en büyük mertebedir. Gazilik en büyük mertebelerden birisidir. Şair Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi, girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu sindirmez. İnşallah bizim yüreklerimiz toplu vurdukça, cenabı hak bize yardım edecektir. Onun ipine sımsıkı sarıldıkça, millet olarak bu belaları en kısa zamanda def edeceğiz. Kilis halkımıza geçmiş olsun. Allah milletimize, askerimize, ordumuza, güvenlik güçlerine en kısa zamanda zaferi nasip edecektir. Hep birlikte bunun için dua ediyoruz."

Eğer mabetleri hedef alıyorsa birileri.....

Prof. Dr. Erbaş, biz gazetecinin "Daha önce Güneydoğu Anadolu'da da gördük. Terör örgütlerinin camileri, Allah'ın evlerini hedef almalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Bizim inancımızda mabetlerin masumiyeti vardır, korunmuşluğu vardır. En çetin savaşlarda bile İslam askerleri, müslüman askerler, mabetlere dokunmazlar. Cepheye giderken askerlerin cebine konulan talimatlarda 'Hiç bir şekilde silahsız insanlara dokunmayacaksınız, kadınlara, yaşlılara, çocuklara, yeşile, din adamlarına, mabetlere dokunmayacaksınız' diye İslam askerlerinin cebinde talimatlar olur. Dolayısıyla eğer camiler hedef alınıyorsa bunun arka planında İslam'ın dışında, İslam'dan çıkmış ya da İslam'a düşman olan insanlar var demektir. Sadece camiler için demiyorum, kiliseler, havralar... Hiç bir müslüman, hiç bir mabete zarar veremez. Eğer mabetleri hedef alıyorsa birileri, demek ki bunların İslam ile hiç bir alakaları yoktur. Bunu özellikle milletimize duyurmamız gerekir."

"PYD ile DEAŞ arasında el değiştirdiğini de biliyoruz"

Vali Mehmet Tekinarslan ise Fırat Kalkanı Harekatı öncesinde bölgede var olan terör örgütü DEAŞ tarafından yine Kilis'teki bir caminin hedef alındığını anımsattı.

Söz konusu caminin restorasyonunun sürdüğünü ve 1-2 aya kadar tamamlanacağını aktaran Tekinarslan, "İster DEAŞ olsun adı, ister PYD, YPG, PKK... Tüm terör örgütleri insanlık düşmanlarıdır, din düşmanıdır. Hangi dine düşman oldukları da önemli değil. Biz bu füzelerin şu aşamada dahi PYD ile DEAŞ arasında el değiştirdiğini de biliyoruz." diye konuştu.

Prof. Dr. Erbaş'ın "Yani ortaklık yapıyorlar Türkiye'ye karşı kendi aralarında" demesi üzerine Tekinarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü

"Ortaklık yapıyorlar. Fırat Kalkanı Harekatı başladığı gün, bir grup DEAŞ'lının PYD nezaretinde Azez'e ve Azez üzerinden de ülkemize saldırı amacıyla sevk edildiğini de biz tespit ettik. Bunları güvenlik güçlerimiz imha etti. Dolayısıyla bizim için DEAş neyse PYD/PKK da odur. Hepsine de aynı gözle bakıp insanlığın düşmanı olarak nitelendiriyoruz."

Ziyaret daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Erbaş Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title