Haberler

Denizli'de bitkin halde bulunan iki ebabil kuşu tedaviye alındı

Güncelleme:

Denizli'de bitkin halde bulunan iki ebabil kuşu tedaviye alındıDenizli'de, 5 gün ara ile bitkin halde bulunan iki ebabil kuşu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, tedavi ve bakıma alındı.

Denizli'de bitkin halde bulunan iki ebabil kuşu tedaviye alındı

Denizli'de, 5 gün ara ile bitkin halde bulunan iki ebabil kuşu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, tedavi ve bakıma alındı. İki kuşun sağlıklarına kavuşmalarının ardından doğal ortamlarına bırakılacağı bildirildi.

Denizli'de geçen 3 Temmuz'da dağlık alanda bitkin halde bir ebabil kuşu bulan hayvanseverler, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bölgeye giden ekipler, kuşu teslim alıp, tedavi ve bakımı için Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi.

Geçen 8 Temmuz'da, yine Denizli'deki bir evin balkonuna yavru ebabil kuşu düştü. Bitkin haldeki yavru kuş, ev sahibi tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Veteriner hekimler tarafından tedavi ve bakıma alınan her iki ebabil kuşunun da ciddi bir sağlık sorununun bulunmadığı belirlendi. Aç ve bitkin oldukları anlaşılan her iki kuşa da gıda ve vitamin takviyesi yapıldı. Bir süre bakım altında tutulacak iki kuşun, daha sonra doğal ortamlarına bırakılacağı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title