Haberler

Denizli Ata'nın Denizli'ye Gelişinin 86'ıncı Yılı Kutlandı

Ata'nın Denizli'ye gelişinin 86'ıncı yılı kutlandıCUMHURİYETİN kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 86'ıncı yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ata'nın Denizli'ye gelişinin 86'ıncı yılı kutlandı

CUMHURİYETİN kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 86'ıncı yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 4 Şubat 1931'de Denizli'ye gelişinin 86'ıncı yılı, kentte düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından Ata'nın kente geldiğinde konakladığı ve sonrasında Atatürk Etnoğrafya Müzesine çevrilen konağı ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından saat 09.30'da gençlik koşusu düzenlendi. Yaklaşık 20 sporcunun katıldığı koşuda, sporcular İstiklal Caddesi'nden Delikliçınar Meydanı'na kadar koştu.

Ardından Büyükşehir Belediyesi önünde resmi tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, CHP milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, 11. Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve vatandaşlar törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve 11. Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Denizli tarihinde çok önemli bir günü kutladıklarını, Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kente gelişinin 86'ıncı yıldönümünde şükran ve minnetle andıklarını söyledi. Denizli'nin Atatürk'ün gösterdiği hedeflere doğru ilerlemeye devam edeceklerini belirten Başkan Zolan, "86 yıl önce Atamız denizlimize gelmiş ve coşkulu bir kalabalıkla karşılanmıştır. ve o gün, büyük bir köy olan Denizli kendini büyük bir sevgiyle karşılamış ve o ziyaretten sonra kentimiz Atamızın koyduğu o hedefe doğru hızlı bir şekilde yürümüştür. Sadece kurtuluş değil ekonomi, ticaret, sanayi, tarım ve turizmde en önemlisi şehircilikte büyük gayretler göstererek hep ileriye doğru kat etmiştir" dedi.

Büyükşehir belediye Başkanı Zolan'ın konuşmasının ardından şiirler okundu. Halkoyunları ekibi tarafından folklor gösterisi yaptı. Gençlik koşusunda ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Turan Bahadır Sergi Salonu'nda Atatürk'ün Denizli'ye ziyareti sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, protokol tarafından açılarak gezildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Osman Zolan Rıfat Ata Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title