Haberler

Demokrasi Zaferi Fotoğraf Sergisi" Açıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan "Demokrasi Zaferi Fotoğraf Sergisi", Makedonya'nın başkenti Üsküp'te açıldı.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği himayesinde, AA ve Üsküp Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen sergiye, Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Ertay, Makedonya Cumhurbaşkanlığından temsilciler, siyasiler, bürokratlar, Türkiye ve Makedonya kurumlarının temsilcileri, sanat dünyasından isimler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eski Türk Çarşısı'ndaki Çifte Hamam'da düzenlenen serginin açılışında konuşan Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz, FETÖ'nün darbe girişiminin, topun, tankın, helikopterin ve tüfeğin karşısında sadece imanı, inancı ve yüreğiyle duran Türk milleti tarafından bozguna uğratıldığını vurguladı.

Korkmaz, Türk milletinin istiklal ve istikbaline sahip çıkma noktasında kararlılığını ve yürekliliğini tarihte olduğu gibi bir kez daha gösterdiğini kaydederek, 15 Temmuz'da Türk milletinin tüm fertlerinin tek yürek olarak iradesini darbecilere çiğnetmediğini söyledi.

AA Arnavutça ve Makedonca Editörü Adnan İdriz de terör örgütü FETÖ'nün darbe teşebbüsünün sadece Türkiye'ye ve Türk halkına yapılan hain bir saldırı olmadığını vurgulayarak, bu hain saldırının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Rumeli Türklerini ve Türk olmayan farklı milletlerden Türkiye aşıklarını da kalbinden vurduğunu ifade etti.

FETÖ'nün sadece Türkiye'nin değil, dünyadaki bütün Türklerin ve Türkiye sevdalılarının düşmanı olduğunun altını çizen İdriz, "Darbeci FETÖ mensuplarına öfkelenen ve onları şiddetle lanetleyen, 'Türkiye için endişeleniyorum, Türkiye'ye ve Türk halkına nasıl yardımcı olabiliriz' nidalarını dile getirmek için AA Üsküp ofisini arayan farklı etnik topluluklara mensup Türkiye sevdalılarına da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

İdriz, Türk halkı milli mücadele verirken, o gece Makedonya'daki halkın da "Türkiye'ye dokunan bizi dokunmuştur" diyerek, Türkiye için gözyaşı döküp dualar ettiğini sözlerine ekledi.

"Makedonya'dan gerekli adımları atılmasını bekliyoruz"

Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil de gönderdiği mesajında Türk devletinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk milletinin kararlı, dirayetli ve cesur tutumuyla FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız kılındığını ifade etti.

Şölendil mesajında, "AA tarafından menfur saldırıya karşı siyasetçilerimizin ve halkımızın topyekun gerçekleştirdikleri cesur direnişi belgelemek amacıyla hazırlanan ve Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte düzenledikleri bu fotoğraf sergisi, birlik ve bütünlüğümüzü de belgeleyen bir etkinliktir. Türkiye'nin barışı, huzuru, refahı, birlik ve bütünlüğünü hedef alan tüm hain ve yıkıcı faaliyet ve eylemlere karşı kararlı mücadele ve gerekli girişimler Makedonya'da da en üst düzeyde kapsamlı biçimde sürdürülmektedir. Yakında FETÖ'nün buradaki oluşumlarına karşı dost Makedonya tarafından gerekli adımların atılmasını beklemekteyiz." ifadelerine yer verdi.

Yurt dışında ilk kez açılan fotoğraf sergisi 7 gün boyunca açık kalacak. Sergide AA foto muhabirlerinin çektiği 52 fotoğraf sergilenirken, aynı zamanda AA'nın "15 Temmuz akşamı ne oldu? Dakika Dakika Darbe Girişimi" videosu da Arnavutça ve Makedonca altyazılı olarak gösterildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide, konukların görselleri izlerken duygusal anlar yaşadığı gözlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Fuat Korkmaz Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title