Haberler

Demokrasi Şehidi Hasan Gülhan Son Yolculuğuna Uğurlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Cenazenin tören yapılan alana getirilişi Tören alanından detaylar İl Emniyet Müdürü Cebgiz Öztürk'ün konuşması Mezarlıktan detaylarDemokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor FETÖ'nün darbe girişimi sırasında başkentte düzenlenen saldırılarda şehit düşen polis memuru Gülhan'ın cenazesi, memleketi Çankırı'da, ağabeyi Şehit Üsteğmen Gülhan'ın mezarının yanına defnedildi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında başkentte düzenlenen saldırılarda şehit düşen polis memuru Hasan Gülhan'ın (46) cenazesi, memleketi Çankırı'da son yolculuğuna uğurlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Cenazenin tören yapılan alana getirilişi

Tören alanından detaylar

İl Emniyet Müdürü Cebgiz Öztürk'ün konuşması

Mezarlıktan detaylar

Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında başkentte düzenlenen saldırılarda şehit düşen polis memuru Gülhan'ın cenazesi, memleketi Çankırı'da, ağabeyi Şehit Üsteğmen Gülhan'ın mezarının yanına defnedildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında başkentte düzenlenen saldırılarda şehit düşen polis memuru Hasan Gülhan'ın (46) cenazesi, memleketi Çankırı'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis memuru Gülhan'ın cenazesi, Eldivan Devlet Hastanesi morgundan alınarak belediyenin spor sahasındaki tören alanına getirildi. Şehit polis memurunun yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Terörle Mücadele Daire Başkanlığında görev yapan Gülhan'ın darbe girişimi esnasında şehit edildiğini söyledi.

Acılarının sonsuz olduğunu dile getiren Öztürk, "Ülkemizin birliği, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için asker ve polisimizin omuz omuza çarpışarak görev yaptığı şu günlerde başka hesaplar peşinde koşanların giriştiği hain darbe planı tutmamış, halkımızın kararlı desteği ve sağduyulu güvenlik güçlerimiz tarafından bastırılmıştır." dedi.

Ülkeyi asla bölemeyeceklerini vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:

"Ne terör belası ne de paralel devlet yapılanması ülkemizin bölünmez bütünlüğüne zarar verebilir. Gücünü, desteğini hangi dış mihraklardan alırsa alsınlar, hain emellerine ulaşamayacaklardır. Planladıkları hain ve entrikalı tuzak sonuçsuz kalarak sonunda milli iradenin gücüne teslim olacaklardır. Din kisvesi altında bugüne kadar halkı sömüren, şimdi de dışarıdan aldığı talimatlarla devletine ve milletine ihanet eden FETÖ ve onlara hizmet eden darbeci uzantıları, şehit ettikleri masum güvenlik güçleri ve masum vatandaşlarımızın hesabını Türk adaleti ve yüce Türk milleti önünde vereceklerdir. Demokrasi şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, mutlaka hesabı sorulacaktır."

Terörü lanetleyen Öztürk, "Türk milleti adına terörü ve hain örgütleri lanetle kınarken, vatanı, milleti, bayrağı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum." dedi.

Cenaze namazının ardından Gülhan'ın cenazesi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde cenaze aracına konuldu, daha sonra konvoy eşiğinde Eldivan Şehitliği'ne götürüldü.

Hasan Gülhan'ın cenazesi, Malatya'da 2001'de şehit olan ağabeyi Üsteğmen Yılmaz Gülhan'ın mezarının yanında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çankırı Valisi Mesut Köse, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ile Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Öztürk Eldivan Çankırı Politika Güncel Haberler

title