Haberler

Dedebağ Hayrı için kazanlar 737. kez kaynatıldı, etkinlikte uzun kuyruklar oluştu

Güncelleme:

Dedebağ Hayrı için kazanlar 737. kez kaynatıldı, etkinlikte uzun kuyruklar oluştu

AYDIN - Aydın'ın Karacasu ilçesinde Anadolu'nun en eski geleneklerinden biri olan Dedebağ Keşkek Hayrının 737'ncisi 25 bine yakın vatandaşın katılımıyla yapıldı. İlçeye bağlı küçük bir mahallede başlayan ve bugün adı sınırları aşan Dedebağ Keşkek Hayrına katılım her geçen gün artarken vatandaşlar lezzetin yanı sıra huzur dolu atmosferde vakit geçirmek için de kilometrelerce mesafeden geldiklerini dile getirdiler.

7'den 70'e her yaştan katılımın olduğu etkinlikte, hayır için 55 kazan keşkek dağıtıldı. Dualı keşkekten alabilmek için insanlar yaklaşık 500 metreye yakın kuyruk oluşurken bu yıl 737.'si gerçekleştirilen Dedebağ Keşkek hayrı renkli görüntülere sahne oldu.

Geleneksel Dedebağ keşkek hayrı'na her geçen yıl bir önceki yıla göre katılımın arttığı kaydedilirken öğle saatlerine kadar keşkek alma kuyruğu azalmadan devam etti. Karacasu ilçesi, Cuma Mahallesi, Dedebağ mevkisinde 737 yıl önce başlayan ve asırlardır devam eden geleneğin gelecek kuşaklara aktarılması için yerli yabancı herkesin destek verdiği belirtildi. Bu yıl yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı geleneksel keşkek hayrında Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal misafirleri ağırladı.

"Bu keşkek başka keşkek"

Etkinliğin düzenleyicilerinden Cuma Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Osan, "Bu hayır geleneği bizlere dedelerimizden intikal eden bir miras. Bugün biz nöbetçiyiz, yarın başkaları bu geleneği yaşatacak. Gelecek nesillere aktarılması en büyük temennimiz. Devam edeceğine de inancımız tam. Hayrımız tamamen vatandaşların maddi destekleri ve el emekleri ile devam ediyor. Bu yıl bin 200 kilo et ve bin 200 kilo buğdaydan yapılan 55 kazan keşkek, bir ton biberden yapılan turşu ve 10 bin ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. Keşkeğimiz Karacasu'nun simgesi haline gelmiştir. Bugün de Türkiye'nin her yerinden ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirlerimiz var. Buranın keşkeği farklı bir keşkek" dedi.

"Her yıl ziyaretçi sayısı artıyor"

Belediye Başkanı Zeki İnal ise bu yıl 737.'si gerçekleştirilen geleneksel Dedebağ Keşkek Hayrı'na olan ilgi ve alakanın her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek Allah'tan bu birlik ve dayanışma ruhunun devamını diledi. Başkan İnal, "Bu hayrın gerçekleşmesine yardımcı olan vatandaşlar tamamen gönüllü olarak buradalar. Canla başla çalışıyorlar. Geçen yıl 15-20 bin kişi civarında katılım olmuştu. Bu yıl yaklaşık 25 bin kişiye yakın katılım oldu. Benim ilk dönemimde bu kadar katılım olması beni ayrıca memnun etti. Ziyaretçi sayısının her geçen yıl giderek artmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley ise bu yıl 737.si düzenlenen Dedebağ Hayrına katılan herkese teşekkür ederek "Dedebağ Keşkek Hayrı Türklerin Anadolu'ya ilk geldiği günlerde başlayan Türklerin Anadolu'da iz bırakmaya başladığı ilk günlerden bugüne kadar gelen önemli bir etkinliğimiz" diyerek katılan herkese teşekkür etti.

Horasan Erenlerinden Dedebağ için gerçekleştirilen etkinlikte 7'den 70'e herkes hep birlikte dua etti. Etkinliğe yardım etmek için geceden gelip çadırlarda sabahlayanlar, bisikletleriyle 50 kilometre pedal çevirip hayır alanına gelenler, belgesel çekimi yapan fotoğrafçılar renkli görüntüler oluşturdu.

Programa Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Karacasu Aydın Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title