Haberler

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu Pazartesi Günü Koalisyonu Görüşecek

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazartesi günü 18:00'da bir araya gelecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hükümet kurma süreci kapsamında CHP ile istikşafi görüşmelerde bulunan AK Parti heyetini kabulü sona erdi. Başbakanlık Resmi Konutu'nda, basına kapalı gerçekleştirilen kabul, yaklaşık 2 saat sürdü.

Kabulde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti milletvekilleri MücahitArslan, Osman Can ve Taha Özhan yer aldı.

"BÜYÜK BULUŞMA PAZARTESİ ANCAK NİHAİ GÖRÜŞME DEĞİL"

Çıkışta görüşmeye dair açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, pazartesi günü 18:00'da bir araya geleceğini ancak bu görüşmenin nihai bir görüşme olmadığını açıkladı.


Görüşmeden sonra açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, şunları söyledi:

''Birkaç saatlik görüşme esnasında sorularına cevap verdik. Çok kapsamlı bir sunum yaptık. Süreci baştan sona tekrar anlattık. Arada sunumlarımız oldu. 3 çerçevede sunum yaptık İki parti arasında mutabakat görülen politikalar, anlaşmazlıklar ve üçüncü olarak da genel başkanların bir araya gelerek mesafe alınıp alınmayacağı şeklinde...

AK Parti politikalarını ilgilendiren kısımları yarın kurula götürülecek. Pazartesi günü hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'ndan sonra sayın Kılıçdaroğlu'nu ve Haluk Koç'u saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'na bekliyoruz. Kendileri de olumlu yanıt verdiler. Gelinen noktanın değerlendirmesi yapılacak. Davutoğlu ile birlikte ben de katılacağım.

Herkes şunu öğrenmek istiyor, her görüşmeden sonra çatışma mı mutabakat mı daha fazla diye…. Siyasetin kendine has kimyası var. Öyle konular vardır ki bir konuda anlaşmazlık her şeyi geriye atar, bir konuda anlaşma diğer her şeyi kaldırır. Böyle bir matematiği yapamayız .
Genel başkanlar açıklayacak görüşmeden sonra, nelerde anlaşıldı nelerde anlaşmazlık çıktı. Bunun cevabını genel başkanlar verebilir. Buradan çıkan sonucun olumlu ve olumsuz yönde ilerlediğine biz karar veremeyiz

PAZARTESİ GÜNÜ SONUÇ ÇIKACAK MI?

(Pazartesi günü sonuç çıkacak mı? sorusuna) Nihai bir görüşme olarak değerlendirilemez. Genel başkanlar çizecektir sonucu. Tamam mı devam mı şeklinde adını koyacağımız bir görüşme değildir. Başbakanımız da söylemişti. Görüşmeler bitince başkanlarla bir arada olabilirim demişti. 2 genel başkanın genel görüşmesi olarak değerlendirmek gerekir.

"AÇIKLADIĞIMIZ TAKVİM NE İSE ONA UYUYORUZ"

(Genel başkanlar hangi konuları görüşecekler? Çözüm süreci devam ediyor diyorsunuz ama süreç bitti deniliyor? sorusuna) Bunları basından okuyoruz, her gün yeni bir senaryo okuyoruz. Bunlar karmaşık mekanizmalardır. Bunlar herkesin de gözü önünde yürütüyoruz. Açıkladığımız takvim ne ise ona uyuyoruz. Açıkladığımız yol haritası üzerinde gidiyoruz, onu uyguluyoruz. Bizim görüşmelerimizde pek çok konu konuştuk. Ama bu konular içerisinden şunu ele alacaklar diyemem genel başkanlar için..

(45 günlük süre dolmak üzere. AK Parti'nin bu süreyi sonuna kadar kullanacağı konuşuluyor? sorusuna) Bunları hep basından okuyoruz. 13 yıldır sorumluluk taşıyoruz, üzerimizde taşıyoruz. Bizim yürüttüğümüz politika ile taktik kelimesi yan yana gelemez. Hiçbir taktik hesabımız olamaz. Bunlar memleket meselesidir, herkesin gözü önünde gerçekleşiyor. Bundan sonrası nasıl olur genel başkanlar açıklar.

(Bahçeli ile görüşülecek mi? sorusuna) Bana bir bilgi verilmedi.

(Erken seçim mi daha iyi yoksa koalisyon mu size göre? sorusuna) Karara varılana kadar bütün seçenekler masadadır. Hiçbir seçeneğe kapı kapatmadan yürütmeye çalışıyoruz, en hayırlısı hangisiyse onu istiyoruz."

45 GÜNLÜK SÜRE 23 AĞUSTOS'TA DOLACAK

Hükümetin kurulması için tanınan 45 günlük sürenin 23 Ağustos'ta dolacak olması ve halen bir hükümet formülünün bulunmaması erken seçim olasılığını yeniden gündemin üst sıralarına taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 63. Hükümet'i kurmak için AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nu 9 Temmuz'da görevlendirdi.

Davutoğlu, CHP ve MHP ile koalisyon görüşmeleri öncesinde istikşafi çalışma yürütmesi için iki heyet görevlendirdi. CHP ile yapılan görüşmelerin ardından hazırlanan rapor Davutoğlu'na sunuldu. Davutoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile önümüzdeki hafta bir araya gelmesi öngörülüyor. Bu buluşmadan koalisyon kurulması kararı çıkmaması durumunda MHP ile görüşmeler yapılacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (90)

Cizreli:

eğer bu terör destekçisi cumhuriyet hain partisi ile koalisyon kurarsanız yazıklar olsun size verdiğim oy haram olsun. . . . MHP nin suyumu çıktıydı. . . . . vatanını sevenlerle iş yapın

5
15
yanıtYanıtla
ISPARTA LI MHP.:

PKK NIN KIZ KARDEŞİ CHP DİR CHP DİR CHP DİR

8
12
yanıtYanıtla
ali:

dindarım oyum chpye

18
2
yanıtYanıtla
ahmet:

kemal bey başbakan olsun yıllarca okumuş bir insan kültürlü

15
4
yanıtYanıtla
terörün amacı budur bence:

Ben bu terör oyununu şöyle yorumluyorum. Her koşulda ak partinin iktidarda olmsını istemeyen güçler, olası bir seçimde ak partinin oylarını artırarak tek başına iktidar ihtimali üzerine , devereye chp ille zorunlu olarak iktidarı dayatmak istediler. Çünkü chp iktidar ortağı olduğunda pkk silaha davranmayacak ve ak parti koalisyondan yıpranarak çıkacak . . Chp ise aynı chp, kaybedecek hiçbir şeyi yok ki akp yi yıpratmış olarak zafer kazanacak. Demirtaşın chp ziyareti bunun göstergesidir. .

14
1
yanıtYanıtla
ahmet:

erken seçim olur inşallah chp ve mhp birlikte kurarlar

13
2
yanıtYanıtla
Hayaldi gercek oldu:

Geliyor kilicdar kilicdaroglu hem temiz hemde dürüst bir insanoglu :D:D

12
2
yanıtYanıtla
silahınız ters tepecek:

Ben bu terör oyununu şöyle yorumluyorum. Her koşulda ak partinin iktidarda olmsını istemeyen güçler, olası bir seçimde ak partinin oylarını artırarak tek başına iktidar ihtimali üzerine , devereye chp ille zorunlu olarak iktidarı dayatmak istediler. Çünkü chp iktidar ortağı olduğunda pkk silaha davranmayacak ve ak parti koalisyondan yıpranarak çıkacak . . Chp ise aynı chp, kaybedecek hiçbir şeyi yok ki akp yi yıpratmış olarak zafer kazanacak. Demirtaşın chp ziyareti bunun göstergesidir. .

3
11
yanıtYanıtla
güneş:

Kara kedi recep rahat vermez bu koalisyonu akp yi yönettiği gibi koalisyonu yönetemiyeceğinden istemez erken seçim kumarı recebin son şansı başkada şansı yok

10
3
yanıtYanıtla
HAKAN:

Allah Şu Hdp/Pkk destekçilerine akıl fikir versin. Ambulansa bile Molotof ile saldırmışlar. Hiçmi Allah korkunuz kalmadı. O Ambulans o bölgede bir hastayı kurtarmaya gidiyordu belkide içinde hasta vardı. Düşünseniz ya siz yada yakınınız acı içersindeyken ambulansa Molotof atıldığını?

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title