Haberler

Davraz Kayak Merkezi'nde Yarıyıl Tatili Yoğunluğu

- Davraz Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatili yoğunluğu Davraz'da kar kalınlığı 2 metreyi aştıISPARTA - Akdeniz'in incisi olarak nitelendirilen Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatilini fırsat bilen kayak severler merkeze akın ettiler.

- Davraz Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatili yoğunluğu

Davraz'da kar kalınlığı 2 metreyi aştı

ISPARTA - Akdeniz'in incisi olarak nitelendirilen Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatilini fırsat bilen kayak severler merkeze akın ettiler. Davraz Kayak Merkezi'nde son yağışlarla birlik kar kalınlığı 2 metreyi aştı. Kış turizm sezonunda özellikle hafta sonları 15-20 binleri bulan ziyaretçi sayısına ulaşılan Davraz Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatili ile birlikte sayı neredeyse 2 katına ulaşıyor. Merkezde günübirlik ziyaretçilerin yanı sıra bölgede kurulu otellerle birlikte yerli ve yabancı turistlere de hizmet sunuluyor.

Akdeniz Bölgesi'nin en büyük kayak merkezi olan Davraz Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatiliyle birlikte yoğunluk yaşandı. Isparta'ya 26 kilometre uzaklıktaki merkezde kayak yapmanın keyfini çıkaran kayak severler, Toros Dağları'nın zirvesinde 2635 rakımda kurulu olan Davraz Kayak Merkezi'nde unutulmaz anlar yaşadı.

Kar kalitesi bakımından Türkiye'deki en iyi merkezler arasında gösterilen Davraz Kayak Merkezi Akdeniz Bölgesi'nin Göller yöresinde Eğirdir ve Kovada Gölleri arasında yükselen bölgede yer alıyor. Davraz Dağı, Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi, coğrafi özellikleri ve kar kalitesi bakımından hemen hemen tüm doğa sporlarının yapılmasına da imkan sağlıyor. Mekanik tesisler bakımından saatte bin kişiyi taşıyabilen bin 211 metre ve saatte 800 kişiyi taşıyabilen 936 metre uzunluğunda iki adet telesiyeje sahip olan merkez, ayrıca kayakçılar için saatte 800 kişiyi taşıyabilen 624 metre uzunluğunda bir adet teleski (T-Bar) ile 300'er metrelik 2 adet babylift ile de kayakçıların gözdesi durumunda yer alıyor. Amatör veya profesyonel tüm kayakçılara kuzey disiplini, Alp disiplini, tur kayağı ve snowboard yapma imkanı tanınan Davraz'da yaklaşık 30 kilometrelik 12 pist bulunuyor.

Merkezde son yağışlarla birlikte kar kalınlığı en alt bölgede bir buçuk metre olarak ölçülürken, orta bölgede 1 metre 80 santimetre ve üst bölgede 2 metreyi aşıyor.

Davraz Kayak Merkezi'ndeki yoğunluğun yarıyıl tatili boyunca devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kayak Merkezi Isparta Akdeniz Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title