Haberler

Damat Adaylarına Evlenecekleri Kızlar İçin Sigorta Yaptırma Şartı

Güncelleme:

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Bademci köyünde damat adaylarının, evlenmek istedikleri gelin adaylarına sosyal güvenlik sigortası yaptırmaları gerekiyor.

Köy muhtarı Yılmaz Akarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinden gelin olup giden genç kızların yıllardır mağduriyetine tanık olduğunu söyledi.

BU KÖYDEN KIZ ALAN SİGORTA YAPTIRMAK ZORUNDA

Buna son vermek için sigorta zorunluluğu uygulamasının başlatıldığını belirten Akarsu, şöyle konuştu: "Bundan sonra Bademci köyünden evlenmek isteyen damat adayları kızlarımıza sigorta yapmadan köyümüzden gelin alamayacak. Bu uygulama köyümüzden ilçemize, ilçemizden ilimize, ilimizden de Türkiye'ye yayılacak hamle olacaktır. Bu önerimizi ilk olarak Sayın Kaymakamımız Zafer Coşkun'a ilettiğimde çok olumlu yaklaştı. Hatta 'bana böyle fikirlerle gelin' dedi. Daha sonra ben de bu uygulamayı başlatma kararı aldım."

SİGORTA SİCİL KAĞIDI TAKI OLARAK VERİLDİ

Akarsu, ilk uygulamanın Hüseyin Atlı ve Müzeyyen Yıldız çiftinin düğünüyle başlatıldığını anlattı: "Artık gelin kızımız da sigortalı, sosyal güvencesi, hakları var" diyen Akarsu, "İlk sigorta ücretini biz yatırdık. Düğününde kızımıza sigorta sicil kağıdını takı olarak verdim. Bence en değerli takı da buydu çünkü Allah erdirirse 2034 yılında bu kızımız emekli olduğunda ne o düğünde takılan paralar ne de altınlar kalacak. Ellerinde kalan tek şey emeklilik olacak. Yaş itibarıyla o günleri görmem gibime geliyor ama bu kızımız emekli olduğunda, 'köyümüzde muhtar Yılmaz Amca vardı. Allah ondan razı olsun, vesile oldu, emekli olduk' derse ne mutlu bana" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Taşköprü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (6)

as turkmobilWeb@haberler.com:

Desene kizlariniz evde kalacak Millet kendine yaptiramiyor,zaten evlenince kadin kocasinin uzerinden sigortali olmuyormu, erkeklere daha vicdanli yaklasalimm...

11
2
yanıtYanıtla
alicengiz oyunu:

ne yazıkki bundan 100 sene sonra ortada türk milleti diye bişey kalmayacak;görün bakın. neslimiz kesiliyor uyanın millet

7
2
yanıtYanıtla
r.sultanım aydemir:

cok sacma kızkar evde kalır. zorla güzelik olmaz. . . . . yugundegil. . . yaaaa

3
0
yanıtYanıtla
Plat AS:

Kastamonulu kızlar bir tabak makarnaya yeşil ışık yakıyorlar siz neden bahsediyorsunuz.

1
0
yanıtYanıtla
nasıl:

emekli olacağının garantisi yok bence emklilik şartı da koysanız olurmuydu acaba. .

0
0
yanıtYanıtla
İlkermobilWeb@haberler.com:

Eve gündelikçi alıyor tabi yatıracak sigortayı ayrıca karşılıklı sevgi olmadıktan sonra neye yarar boşandıktan sonra ne yapacak bu kadın türkiyedeki sigorta sistemidir asıl sorun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title