Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Antalya'da kutlamalar, Vali Münir Karaloğlu'nun tebrikleri kabulüyle başladı.

Vali Karaloğlu, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Caddesi'nde resmigeçide katılanların bayramını kutladı.

Bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunup Türk bayrağının göndere çekildiği kutlamada öğrenciler, Cumhuriyet konulu şiirler okudu. Tören geçişi sırasında öğrenciler, 15 Temmuz şehitlerinin adlarının yazılı olduğu dövizlerle yürüdü.

Karaloğlu, yaptığı konuşmada,15 Temmuz'un sıradan bir darbe girişimi olmadığını, millet iradesine atılan bombaların, milletin 200 yıllık emeğinin eseri cumhuriyeti yıkma ve memleketi işgal girişimi olduğunu söyledi.

İhanet eden hainlerin hem vatandaşı doğrudan hedef aldıklarını hem de milletin iradesini öldürmek istediğini ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Bütün vatandaşımızın gösterdiği tarihe geçen direniş bir anlık olmadığı gibi politik de değildir. Vatandaşlar cumhuriyeti, demokrasiyi, memleketi, bayrağı, bizi biz yapan değerleri korumak, istiklal ve istikballerini düşman eline bırakmamak için mücadele etti. O gün asker, polis, sivil, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez, partili, partisiz, solcu, sağcı bütün unvanlarını bir kenara bıraktı, vatandaş kimliğiyle meydanlara çıktı. Dağdaki çobanın, ordudaki subayın, valinin, kaymakamın, belediye başkanının, sanatçının, işçinin, cumhuriyet ve milli irade duyarlılığını dost düşman herkes gördü. Bütün dünya gördü. Eşit ve hür vatandaşlar olarak o gün bir zafer kazandık. O zafer cumhuriyetin zaferidir, milli hakimiyetin zaferdir."

Muğla

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Muğla'da tören düzenlendi.

Tören, Vali Amir Çiçek'in valilik binasında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Atatürk Stadyumu'nda devam eden kutlamada, Vali Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün öğrencilerin ve halkın bayramını tebrik etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Daha sonra konuşan Vali Çiçek, Cumhuriyet'in 93'üncü kuruluş yıl dönümünün Muğla'da coşku içerisinde kutlandığını söyledi.

Bu bayramın Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlara sunulmuş en büyük, en kutlu armağan olduğunu dile getiren Çiçek, "Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletti. Ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir dinamizm kazandırdı. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal'in veciz bir şekilde ifade ettiği 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz." dedi.

Milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaya devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, böylece Türkiye'nin çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelesi önünde hiçbir engel olmayacağının altını çizdi.

Çiçek, "Şüphe yok ki Cumhuriyetimiz istiklalimizin ve istikbalimizin sembolüdür. Onu korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir. Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe adım adım yürüdüğü bir dönemde, bir olarak, birlik olarak, diri olarak, milletimiz için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiirler okundu, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından sportif gösteriler yapıldı. Uluslararası düzeydeki yarışmalarda ilk 3'e giren sporcu ve öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, resmi geçidin ardından sona erdi.

Isparta

Kutlamalar kapsamında Isparta'da Vali Şehmus Günaydın, makamında bayram tebriklerini kabul etti. Buradaki programın ardından Hükümet Caddesi'nde devam eden törenlerde Vali Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bindikleri araçta halkın bayramını kutladı.

Törende konuşan Vali Günaydın, bugün uğrunda çok büyük bedeller ödenen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında destansı bir mücadele sonucunda ilan edilen Cumhuriyetin 93. yıl dönümünü milletçe kutlamanın büyük gururunu ve coşkusunu yaşadıklarını söyledi.

Bugünün, inandığı kutsal değerleri için, canını feda etmekten çekinmeyen kahramanlara sahip olan, her türlü olumsuzluk ve yokluklar içerisinde emsalsiz mücadeleler koyan büyük milletin çok önemli ve anlamlı bir gününün yıl dönümün olduğuna dikkati çeken Günaydın, "Büyük bir çınarın küllerinden filizlenen Cumhuriyetimiz, bölgesindeki bütün olumsuzluklara, içteki ve dışarıdaki hainlere rağmen büyük bir kararlılıkla yoluna devam etmekte ve bu yürüyüşte önüne çıkan, çıkarılan bütün engelleri aşacak güçlü ve kararlı iradeyi tereddütsüz ortaya koymaktadır." dedi.

Bu topraklar üzerinde emelleri olanların her zaman hüsrana uğratıldığını vurgulayan Günaydın, bunun en son örneğinin 15 Temmuz'da tüm milletçe verildiğini kaydetti. Günaydın, "Bu ihanet çeteleri ve onların iş birlikçileri 15 Temmuz'da da hain emellerini gerçekleştirmek için harekete geçmişlerdi. Ancak Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara çıkan bu büyük milletin asil evlatları, yurdumuzun her köşesinde büyük bir cesaret ve kahramanlıkla, tankların önüne yatmış, bedenlerini hainlerin kurşunlarına siper etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Günaydın'ın konuşmasının ardından şiirler okundu, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program tören geçişinin ardından Demokrasi Meydanı'ndaki 15 Temmuz Şehitler Sergisi'nin gezilmesiyle sona erdi.

Burdur

Burdur'da Cumhuriyetin 93. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Vali Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileriye götürebilmek adına geride kalan 93 yıllık süreçte, çok büyük mücadeleler verildiğini ve bunun sonucunda çok büyük kazanımlar elde edildiğini söyledi.

Yılmaz, "Çanakkale'de, İnönü'de, Sakarya'da, Sarıkamış'ta ve Dumlupınar'da bıçakla, nacakla, baltayla bu toprakları canları pahasına savunanların torunları olarak bugün, geçmişten aldığı güç ve heyecanla; kendi tankını, insansız hava araçlarını, gemisini, helikopterini, roketini üreten bir devletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Devletimiz, milli iradenin gösterdiği yolda emin adımlarla ilerlerken, demokrasimize, güvenliğimize ve geleceğimize darbe vurmak isteyen şer odakları aynı anda harekete geçmişlerdir." dedi.

Cumhuriyet konulu şiirlerin okunduğu ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği kutlama, tören geçişiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Ziya Günaydın Amir Çiçek Antalya Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title