Haberler

Cumhurbaşkanı'nın Sözleri HDP'ye Umut Oldu: Erdoğan Sinyal Verdi!

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Erbil'e heyet göndereceğiz' sözlerini HDP'li vekil İmam Taşçıer, "çözüm sinyali" olarak yorumladı: Kürt sorunu konusunda adım atacakları sinyalini veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi'ne bir heyet göndereceğini söyledi. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini, "çözüm sinyali" olarak yorumladı. Taşçıer, "Erdoğan'ın bizden sonra Erbil'e heyet göndermesi olumludur. Bu hem Güney Kürdistan'ı önemdiklerini, hem de Kürt sorunu konusunda adım atacakları sinyalini veriyor." dedi.

HDP'Lİ VEKİLLER KUZEY IRAK ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Öcalan'ın mesajının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş başkanlığında bir heyet, Kuzey Irak'ı ziyaret etti. HDP heyetinin Kürdistan ziyareti, Başkan Mesud Barzani'nin çözüm sürecinde tekrar "aracı" olacağı şeklinde yorumladı. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, partilerinin ziyaretini Rûdaw'a değerlendirdi.


Celal Doğan: Bizim Kürdistan'a gidiş amacımız bu değildi. Amacımız oradaki partilerin kendi iç sorunlarını halledip biraraya gelmesiydi. Herhangi bir talimatla gitmedik.

İmam Taşçıer: Bizim özel olarak Güney'e gitme nedenimiz bu çözüm süreci değildi. Biz tabi ki de çözüm sürecinin tekrar başlamasından yanayız. Savaşın bir an önce durması ve Kürtler'in devletle barışmasından yanayız.

"ZİYARETİN TEMEL AMACI..."

Güney'e gitmemizin temel amacı oradaki Kürt partileri arasında diyalog sağlamaktı. Bu sebeple Kürdistan'daki tüm partileriyle biraraya geldik, görüştük, konuştuk. Bu ziyarette de hepsine anlattığımız şuydu: Kürtler arasında diyalogun olması gerekiyor. Basın yayın üzerinden karalama politikalarına son vermeleri gerekiyor. Varsa bir sözleri yanyana gelip konuşmalılar.

"KÜRTLER ARASINDAKİ ÇATIŞMALI SÜREÇ SON BULSUN"

Bu nedenle birlik olmaları ve beraber hareket etmeleri gerekiyor. Ziyaret kapsamında özellikle de ulusal kongrenin bir an önce yapılması gerektiğini tüm taraflara söyledik. Kürt partileri de Kuzey Kürdistan'daki Kürtler'le devlet arasında yaşanan çatışmalı sürecinin son bulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

"BARZANİ'DEN ARACI OLMASI İÇİN TALEPTE BULUNMADIK"

Çözüm süreci de dahil bütün konuyaları masaya yatırma fırsatımız oldu. Oslo sürecinden şimdiye kadar ki tüm süreçleri değerlendirdik. Mesud Barzani'den çözüm sürecinde aracı olması gibi bir talepte bulunmadık ancak tüm partiler bu konuda üzerine düşeni yapmakta hemfikir.

"NE İÇİN HEYET GÖNDERECEĞİNİ BİLMİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi'ne bir heyet göndereceğini açıklamasını değerlendiren Celal Doğan, "Türkiye devletiyle Mesud Barzani arasında her saat gelişme yaşanıyor. Enerji sorunları var, petrol sorunları var, siyasi sorunlar var. Erdoğan'ın oraya ne için heyet gönderdiğini açıkçası bilmiyorum." dedi.


İMAM TAŞÇIER: ERDOĞAN SİNYAL VERDİ

İmam Taşçıer ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizden sonra Erbil'e heyet göndermesi olumludur. Bu hem Güney Kürdistan'ı önemdiklerini, hem de Kürt sorunu konusunda adım atacakları sinyalini veriyor." diye yorumladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Recep Tayyip Erdoğan İmam Taşçıer Erbil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title