Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Adaylarını Açıkladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının TBMM Başkanı Binali Yıldırım olduğunu açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı oldu. Erdoğan ayrıca AK Parti'nin üç ilçede Cumhur İttifakı'nın adayının destekleyeceğini duyurdu. Beşiktaş'ta Serkan Toperi, Maltepe'de Ahmet Baykan ve Silivri'de Volkan Yılmaz, MHP ile ortak aday olarak çıkarıldı.

"İSTANBUL YENİ BİR TERCİH AŞAMASINDA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları açıklamadan önce yaptığı açıklamada, "Tarih boyunca insanlığın göz bebeği olmuş Peygamber efendimizin (SAV) övgüsüyle şereflenmiş bu kutlu şehrin bahtiyar insanlarını selamlıyorum. Üstadın 'ana gibi yar İstanbul gibi diyar olmaz' dediği bu şehrin şanslı insanlarını selamlıyorum. Şimdi İstanbul yeni bir yol ayrımında, yeni bir tercih aşamasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Adaylarını Açıkladı

"DOĞAL TEHDİT DEPREM, SİYASİ TEHDİT CHP ZİHNİYETİDİR"

İnşallah İstanbul 31 Mart 2019 akşamı, kendisini sakinlerinin her yerde güldüğü bir şehir olarak geleceğe taşıyacak belediye başkanlarını seçecek. AK Parti olarak tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla yola çıkacağız. Biz İstanbul'a hep layık olduğu şekilde muamele etme çabasında olduk. 1994'te aldığımızda karşımızda öyle sahipsiz bırakılmış bir şehir vardı ki, yüreğimiz cız etti. Bu süreçte gördük ki, İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse, en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Adaylarını Açıkladı

"CHP HER SEÇİMDE ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARMA DERDİNDE"

CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa, İstanbul acı çekmiş, kıvranmıştır. İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında, CHP'nin İstanbul'a hizmet sunabileceğine inanmadığı için o zihniyeti bu şehre yaklaştırmadı. İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse en büyük siyasi tehdit CHP zihniyetidir. Hiçbir vatandaşımız CHP'nin İstanbul'a hizmet sunacağına inanmadığı için bu görevi vermedi. 1994'ün bir adım ötesine geçemediklerini görüyoruz. Sadece konuşuyor, millete hakaret ediyorlar. Ne İstanbul ne Türkiye ne de dünyada ne olup bittiği umurlarında. Varsa yoksa partilerindeki mücadele. CHP her seçimde şapkadan başka tavşan çıkarma derdinde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Adaylarını Açıkladı

"BEN İSTANBUL'DA BİNALİ YILDIRIM OLDUM"

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Mevlama şükürler olsun. Yeniden birlikteyiz, yeniden beraberiz. Topal Dursun'un ve Bahar Hanım'ın oğlu Binali, babam beni okuyayım diye İstanbul'a yolladı, Kasımpaşa'ya. Çok çalıştım. Burada ortaokulu okudum, lise okudum, üniversite okudum, meslek sahibi oldum. Burada aile babası oldum. Bu şehirde milletvekili oldum. Ben İstanbul'da Binali Yıldırım oldum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Adaylarını Açıkladı

"BU GÜZEL ŞEHRE HİZMET BORCUM VAR"

Bakanlığımda, Başbakanlığımda, Cumhurbaşkanımızla, liderimizle İstanbul için Türkiye için çok çalıştık. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı hepsine başladık teker teker açıldılar. Allah'ın izni ile bu hizmetleri de tamamladık. Benim bu güzel şehre daha fazla hizmet borcum var. Her gün metrobüsle ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Her sabah okul yoluna çıkan çocuklara, gençlere borcum var. Hem çalışıp hem evini dirlik düzen içinde tutan kadınlara, analara borcum var. Hayatını bu vatana adamış amcalara, teyzelere, yaşlılara borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Hepimize borcum var. Aday arkadaşlarımla ekip arkadaşlarımla beraber şimdi bu borcu ödemeye geliyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Adaylarını Açıkladı

İŞTE AK PARTİ'NİN İSTANBUL İLÇE ADAYLARI:

Adalar - Özlem Öztekin Vural

Arnavutköy - Ahmet Haşim Baltacı (Mevcut belediye başkanı)

Ataşehir - İsmail Erdem (Sancaktepe Mevcut Belediye Başkanı)

Avcılar - İbrahim Ulusoy

Bağcılar - Lokman Çağrıcı (Mevcut belediye başkanı)

Bahçelievler - Hakan Bahadır

Bakırköy - Mehmet Umur

Başakşehir - Yasin Kartoğlu (Mevcut belediye başkanı)

Bayrampaşa - Atila Aydıner (Mevcut belediye başkanı)

Beykoz - Murat Aydın (Zeytinburnu mevcut belediye başkanı)

Beylikdüzü - Mustafa Necati Işık

Beyoğlu - Haydar Ali Yıldız

Büyükçekmece - Mevlüt Uysal

Çatalca - Mesut Üner

Çekmeköy - Ahmet Poyraz (Mevcut belediye başkanı)

Esenler - M. Tevfik Göksu (Mevcut belediye başkanı)

Esenyurt - Azmi Ekinci

Eyüpsultan - Deniz Köken

Fatih - Ergün Turan

Gaziosmanpaşa - Hasan Tahsin Usta

Güngören - Bünyamin Demir

Kadıköy - Özgül ÖzkanYavuz

Kağıthane - Mevlüt Öztekin

Kartal - Ebubekir Taşyürek

Küçükçekmece - Temel Karadeniz

Pendik - Ahmet Cin

Sancaktepe - Şeyma Döğücü

Sarıyer - Salih Bayraktar

Sultanbeyli - Hüseyin Keskin (Mevcut belediye başkanı)

Sultangazi - Abdurrahman Dursun

Şile - İlhan Ocaklı

Tuzla - Şadi Yazıcı (Mevcut belediye başkanı)

Şişli - Nihal Yıldırım

Ümraniye - İsmet Yıldırım

Üsküdar - Hilmi Türkmen (Mevcut belediye başkanı)

Zeytinburnu - Ömer Arısoy

İŞTE CUMHUR İTTİFAKI'NIN ORTAK ADAYLARI:

Beşiktaş - Serkan Toperi

Maltepe - Ahmet Baykal

Silivri - Volkan Yılmaz

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title