Haberler

Partiler Anlaştı! Çocuk İstismarının Önlenmesi İçin Komisyon Kuruluyor

Güncelleme:

AK Parti, CHP, MHP ve HDP çocuk istismarı ile ilgili önergede anlaşmaya vardı. Çocuk istismarı ile ilgili Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulacak.

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, yaptığı açıklamada, CHP, HDP ve MHP grup başkanvekilleriyle görüştüğünü, üç muhalefet grubuyla da çocuk istismarı konusunda verilecek ortak bir önergeyle, Parlamento çatısı altında araştırma komisyonu kurulması ve konunun incelenmesi konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. MHP'nin 'Çocuk istismarını engelleme komisyonu' önerisi Meclis'te yapılan oylamada reddedilmişti.

"GENİŞ BİR SKALASI VAR"

Her grubun kendi önergesini hazırlayacağını ifade eden Bostancı, şöyle konuştu:

"Bunu ortak önerge haline getireceğiz ve yarın Mecliste konuşacağız. Çocuk istismarı derken, bunun sınırlarının hayli geniş olduğuna da dikkat çekmek isterim. Bunun sokak çocuklarından tutun da uyuşturucu meselesinin ulaştığı çocuklar, hatta başka türlü istismarlara kadar hayli geniş bir skalası var. Bütün bunları içeren bir anlayışla komisyonun çalışmalarını belirleyen bir yaklaşımı dile getireceğiz. Muhtemelen diğer gruplar da benzeri bir şekilde önerilerini getirecekler ve yarın ortak bir önergeyle bu meseleyi, Parlamentonun beraberce ele aldığı ve komisyon kurduğu, buna ilişkin çalışma yaptığı konu haline getireceğiz."

ÖNERGENİN TAMAMLANMASININ ARDINDAN GÖRÜŞMELERE DEVAM EDİLECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, çocuk istismarıyla ilgili araştırma önergesinin yarın Genel Kurulda, Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı'ndan önce görüşüleceğini belirterek, önergenin tamamlanmasının ardından tasarının görüşmelerine devam edileceğini söyledi.

MHP'NİN ÖNERİSİ REDDEDİLMİŞTİ

MHP'nin 'Çocuk istismarını engelleme komisyonu' önerisi Meclis'te yapılan oylamada reddedilmişti.

MHP'nin verdiği önerge şu şekildeydi; Milliyetçi Hareket Partisi Grubunun İç Tüzük'ün 19′uncu maddesine göre verilmiş bir önerisi 2016/1218 sayıyla Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ve arkadaşlarının, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına vermiş olduğu Meclis araştırması önergemizin 23 Mart 2016 Çarşamba günü (bugün) Genel Kurulda okunarak görüşmelerinin bugünkü birleşiminde yapılması önerilmiştir.

MECLİS'TE REDDEDİLEN OYLAMA SONRASI BÜYÜK TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin "çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak" amacıyla verdiği önerinin reddedilmesi üzerine CHP, MHP ve HDP önerinin kabul edildiğini belirterek itiraz etmişti. Tansiyonun yükselmesi üzerine birleşime ara verilmiş, muhalefet de kamera görüntülerinin izlenmesini talep etmişti.

NE OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne ait yurtlarda kalan 9-10 yaşlarındaki 45 çocuğa yönelik cinsel istismar iddiaları gündemi sarsmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Naci Bostancı AK Parti Güncel Haberler

500

Yorumlar (61)

halk:

Neden AKPnin ilkönce reddettigini yazmiyorsunuz? Tepkiler cogalinca kabul ettiler ancak haramzadeler. Rezalet dizboyu ama yandas medya AKPyi korumak icin yirtiniyor resmen!

31
2
yanıtYanıtla
köle öğretmenlik(ücretli):

bizi atamayıp istismar eden akp hükümeti ne yapacağız

31
1
yanıtYanıtla
YAZIK:

SİZİ ATAMADIKÇA OY VERMEYE DEVAM EDERSİNİZ ATADIKTAN SONRA DA ATADI DİYE OY VERMEYE DEVAM EDERSİNİZ AKP SİZİ ATAYINCA DA AKP OY POTANSİYELİ OLACAK ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİRSİNİZ OKULLARDA ÖĞRENCİLERİN BEYİNLERİNE BİLE AKP Yİ YERLEŞTİRİYORSUNUZ SİZ ÖĞRETMENLER ÜLKENİN GELECEĞİ GENÇLERİ BÖYLE Mİ YETİŞTİRECEKSİNİZ AKP KUKLASI OLARAK

yanıt1
yanıt0
sinirli adam:

Burda tepki büyük ama son anketlere bakarsak AKP yüzde 50nin üstünde. Aklimi oynatacagim, nasil olabilir ya:(

29
1
yanıtYanıtla
Dogrusu:

Akp toplu halde ret etti cocuk istismarinin onlenmesi icin kurulcak komisyonu. hatta akp ilk yapilan mhp ile cogunlukla kabulunu iptal ettirip itiraz edip. , yeniden oylamaya gidilerek akpli milletvekillerinin katilimiyla ret oyu cikti. butun akpliler ret dedi. bu sayade komisyon kurulmasin dendi. Sonradan disardan gelen tepkilerden dolayi kivirip, yarin hepberaber goruselim yarin kabul edilsin denmistir. . .

27
1
yanıtYanıtla
ateist:

yokmuymuş daha önce komisyon elbetteki vardır , siz önce suçluları cezalandırın kurum şahıs hepsi suçlu , sizin derdiniz suçun işlendiği vakfı aklamak . iğrençsiniz.

27
1
yanıtYanıtla
gökhan:

akıllı eline mikrop bulaştı diye elinimi kesiyorsun. güzelce yıkarsın(temizlersin) olur biter.

yanıt1
yanıt7
GERÇEKLER:

HIRSIZLIK, YOKSULLUK, SAPIKLIK, YALANCILIK, PARTİSİ AKP

26
1
yanıtYanıtla
ahmad:

Cocuk istismari islama uygundu

8
17
yanıtYanıtla
yok:

Bu dosya akp oylarıyla kapandı. Sonra yoğun tepki gelince yine açılcak. Akp de ne yapacağını şaşırdı iyice :D

25
0
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title