Haberler

Çin Büyükelçisi, koronavirüs aşısının bulunduğunu ve Mart sonuna kadar hayatın normale döneceğini duyurdu

Güncelleme:

Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, koronavirüs için aşının bulunduğunu ancak piyasaya çıkması için son testlerinin yapılmasının beklendiğini duyurdu. Hanhui ayrıca Mart sonuna kadar hayatın normale döneceğini belirtti.

Koronavirüsün 2 bin 594 can aldığı Çin'den sevindirici bir haber geldi. Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, koronavirüsün aşısının bulunduğunu ancak şu an test aşamasında olduğunu duyurdu.

"MART SONUNA KADAR HAYAT NORMALE DÖNECEK"

Çin'in Rusya Federasyonu Büyükelçisi Zhang Hanhui, Moskova'da Rus basınına yaptığı açıklamada, "Çin'deki bilim adamlarımızın bulduğu ilaç etkisini kanıtladı ve testler başarılı şekilde devam ediyor. İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa süre zarfında bitirilmesi hedefleniyor ve Şubat sonuna kadar Çin'deki tüm şehirlerde hayat normale dönecek. Virüsün yayılma merkezinde ise hayatın Mart sonuna kadar düzelmesi planlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'yle çalışıyoruz. Ekibimizin içinde 2 Rus bilim adamı da var. Rusya'ya ve halkına destekleri için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

ÖLÜ SAYISI 2 BİN 594 OLDU

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, (NHC) 13 Şubat'ta yaptığı bir açıklamada ise Kovid-19'un kuluçka süresinin 24 güne kadar çıkabileceğini belirtmişti. NHC'den gün içinde yapılan bir açıklamada, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 594'e çıktığı, toplam koronavirüs bulaşan kişi sayısının ise 11 bin 477'sinin durumu ciddi olmak üzere 76 bin 288'e yükseldiği bildirildi.

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

İlgili Haberler
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Moskova Rusya Sağlık Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (79)

ALLAH BİRDİR:

KUTUPLARIN ERİMESİ, ÇEKİRGELERİN İSTİLASI, SÜREKLİ MEYDANA GELEN DEPREMLER VE SALGIN HASTALIKLAR BUNUN TEK AÇIKLAMASI VAR KIYAMETİN ÇOK YAKIN OLMASI VE YÜCE YARADANDAN UZAKLAŞMAMIZ ONU UNUTMAMIZ HALA BU OLAYLARDAN DERS ALMADIYSAK RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN. . . GELİN TÖVBE EDİN ALLAH''a SIĞININ O HERŞEYİ GÖREN VE DUYANDIR.

77
5
yanıtYanıtla
...:

Yani kimse bişeler için uğraşmasın. . Virüs herkese bulaşsın. . Dünyanın sonu geldi diyerek mal mal otursunlar öyle mi?

yanıt4
yanıt4
aaa a:

kıymaet kopmayacak rahat ol yegen oyle birsey yok

yanıt0
yanıt8
aaa a:

kıymaet kopmayacak rahat ol yegen oyle birsey yok

yanıt0
yanıt5
hasan:

Bu aşıyı Bulap insanlığa hayat vermeye sebeb olan tüm doktor ve bilim insanlarına allahın rahmeti ve bereketi üzerine olsun. Hayatını kaybeden tüm ailelere allah rahmet etsin.

27
8
yanıtYanıtla
Zıpkın:

Saf mısın öyle mi görünmeye çalışıyorsun

yanıt6
yanıt4
cCc:

Kafire rahmet okunmaz sadece iyi insandı denir geçersin.

yanıt17
yanıt13
Sait:

O kadar zulmettiğiniz insanlarınhayvanların ahı yakanızı bırakmasın. Canlı canlı yaktığınız o yavru köpeği unutmayız.Virus başka ülkeye yayılmadan milyonlarınız ölsün....

17
15
yanıtYanıtla
Veli:

kardeşim ne zulmü yaaa? oryantalizm bunlar gelmeyin bu tezgaha. . Amerika ingiltere rusya fransa milyonları öldürdü ortadoğuda onların ahı yoktu da hayvanların mı tuttu? Allaha haşa allahlık öğretmeyin. çin masum değil ama ibreniz de kaymasın

yanıt11
yanıt4
Sivri:

Sait denilen insan müsveddesi Çin HÜKÜMETİ yapıyorsa çocukların halkın ne suçu var senin beynin bu kadar küçük işte

yanıt5
yanıt5
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title