Haberler

CHP Milletvekili Aday Adayları, Tutanaklarını Aldı

Genel seçime doğru- CHP'nin Antalya'da yaptığı ön seçimi kazanan milletvekili aday adaylarına tutanakları verildi Antalya'da partilerinin yaptığı ön seçimi kazanan CHP milletvekili aday adayları, tutanaklarını aldı.

Genel seçime doğru- CHP'nin Antalya'da yaptığı ön seçimi kazanan milletvekili aday adaylarına tutanakları verildi Antalya'da partilerinin yaptığı ön seçimi kazanan CHP milletvekili aday adayları, tutanaklarını aldı.CHP milletvekili aday adaylarına tutanakları, Antalya Adalet Sarayı'nda, İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Deveci tarafından verildi. Tutanağı almaya eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hariç bütün aday adayları geldi. Baykal'ın tutanağını ise İl Başkanı Semih Esen aldı.Ön seçim sonucu birinci olan Niyazi Nefi Kara, tutanağını aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sandıktan kendisinin değil halkın iradesinin birinci sırada çıktığını söyledi. Kara, "Halkın iradesi 7 Haziran'da CHP'yi iktidara taşıyacak. Ülkeyi karanlıktan kurtarmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Antalya'daki 14 milletvekili adayının Meclis'e girmesini temenni etti. Akaydın, ayrıca ön seçimde ilk sıralarda çıkacağını tahmin ettiğini dile getirdi.Kontenjan aday Çetin Osman Budak, CHP'de yapılan ön seçimlerin siyasetin demokratikleşmesi adına atılmış önemli bir adım olduğunu ifade etti. Siyasette önemli değişiklikler beklediğini belirten Budak, "Türkiye'nin iki önemli sorunu vardır. Bunlar 12 Eylül darbe anayasasında yer alan Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'dur" diye konuştu.CHP İl Başkanı Semih Esen, ön seçimle belirlenen listenin, Antalya ortak paydasında bir araya gelmiş isimlerden oluştuğunun altını çizdi. Seçimlerde kendilerinin başarılı olacağına inandığını anlatan Esen, "Seçim çalışmalarına hemen başlayacağız. Bu çalışmalar sonunda mümkün olan en fazla milletvekilini çıkaracağız. Hedefimiz 8 milletvekili çıkarmaktır" dedi.Esen, Deniz Baykal'ın sabahki programındaki ani değişiklik nedeniyle tutanağını almaya gelemediğini kaydetti. -

Kaynak: AA / Güncel

Niyazi Nefi Kara Deniz Baykal Semih Esen Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title