Haberler

CHP'den Samsun'a Milletvekili Çıkartması

CHP'den Samsun'a milletvekili çıkartmasıSAMSUN - CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Çetin Osman Budak'ın da aralarında bulunduğu toplam 8 vekil ve 1 parti meclis üyesi bir dizi toplantılara katılmak için Samsun'a geldi.

CHP'den Samsun'a milletvekili çıkartması

SAMSUN - CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Çetin Osman Budak'ın da aralarında bulunduğu toplam 8 vekil ve 1 parti meclis üyesi bir dizi toplantılara katılmak için Samsun'a geldi.

CHP Genel Merkezi tarafından referandum süreci hakkında bilgilendirme toplantıları yapmak için Samsun'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Milletvekilleri Tuncay Özkan, Haluk Pekşen, Muharrem Erkek, Akif Ekinci, Kemal Zeybek, Hayati Tekin ve CHP Parti Meclis Üyesi Sevda Erdan Kılıç, CHP Samsun İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, referandumda 'hayır' çıkması için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

"16 Nisan'da ülkemiz geleceği için çok önemli bir karar vereceğiz"

16 Nisan'da çok önemli bir karar verileceğinin altını çizen Seyit Torun, "16 Nisan'da ülkemiz geleceği için çok önemli bir karar vereceğiz. Şu anda bize dayatılan ve içinde tek adamın egemen olduğu ve bugüne kadar yaşadığımız demokratik parlamenter sistemi ortadan kaldıracak bu anayasa değişikliği teklifine hayır diyerek güzel ve aydınlık günlere tekrar devam edeceğiz. Bugün burada olmama sebebimiz milletvekili arkadaşlarımızla beraber Samsun'da 1 günlük program yaparak referandum sürecine katkıda bulunmak, destek olmak, hemşehrilerimizi anayasa değişikliği ile ilgili olarak bilgilendirmek ve önemli günler yaşadığımızı fark ettirmek için buradayız" dedi.

"Biz bunu sıradan bir referandum olarak görmüyoruz"

Referandumda rejim değişikliğinin oylanacağını iddia eden Çetin Osman Budak ise, "Şu anda referandumu değil Cumhuriyet'i bize sorgulatıyorlar. 16 Nisan'da demokratik Cumhuriyet'e devam mı, tek bir kişinin iktidarına başlıyor muyuz? Onu soruyorlar. Rejim değişikliği ile ilgili bir soru önümüze getiriliyor. Biz bunu sıradan bir referandum olarak görmüyoruz. Cumhuriyet kurulalı üzerinden 94 yıl geçti. Bugün bize diyorlar ki 'Cumhuriyet'i bir tarafa bırakın, biz tek adama Türkiye'nin tapusunu veriyoruz.' Bugün buradan Samsun'dan haykıralım. Bu halk çok ciddi bir tokat atacak referandumda. Bir daha Cumhuriyet'le ilgili rejim değişikliğini akıllarından bile geçirmeyecekler" diye konuştu.

CHP milletvekilleri, toplantının sonunda Türkiye'nin Hollanda Büyükelçisi'nin olaylar olduğu zaman nerede olduğunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklayacağını söylediler.

Milletvekilleri daha sonra ilçelerde katılacakları programlar için il başkanlığından ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çetin Osman Budak Tuncay Özkan Seyit Torun Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title