Haberler

CHP'den MHP'ye Dönüşümlü Başbakanlık Önerisi

Güncelleme:

CHP, HDP'nin dışarıdan destek vereceği bir CHP-MHP koalisyonu için "MHP'ye dönüşümlü Başbakanlık teklifinde bulunalım." diye düşünüyor.

Seçimin ardından koalisyon seçenekleri konusunda çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanının nabzını tutmak için de görüşmelerini hızlandırdı.

CHP Lideri, dün TBMM'deki makamında hem kurmaylarıyla hem de ziyaretçileriyle olası koalisyon seçenekleri için görüş alışverişinde bulundu.

Murat Karayalçın, MHP'yi koalisyona ikna etmek için gerekirse Bahçeli'ye 'dönüşümlü Başbakanlık' teklifinde bulunulabileceğini de söyledi.

KOALİSYON DENEYİMİNİ AKTARDI

Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü isimlerden biri de CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'dı. SHP-DYP koalisyonu döneminde Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Karayalçın'ın, koalisyon deneyimlerini ve parti örgütünün olası koalisyon seçenekleri konusundaki görüşlerini Kılıçdaroğlu'na aktardığı öğrenildi.

İKNA KOZU BAŞBAKANLIK

Edinilen bilgiye göre Karayalçın CHP Lideri'ne, "İstanbul il teşkilatının nabzını yokladıklarını ve teşkilatın olası bir AKP ortaklığına sıcak bakmadığını" iletti. Teşkilata rağmen AK Parti ile koalisyon kurulmasının "büyük sorunlar" yaratabileceğini kaydeden Karayalçın, "CHP-MHP koalisyon seçeneği üzerinde durulması daha doğru olur" mesajını verdi.

"BU 3'LÜ KOALİSYON KURMALI"

Karayalçın, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini şu sözlerle anlattı:

"Seçime AKP ve AKP karşısında olanlar girdi. AKP'ye karşı olan partiler yüzde 60 oy aldı, yani AKP karşısındakilerin bir siyasi birlikteliği görülüyor. Bu partiler aslında üçlü olarak (CHP-MHP-HDP) hükümet kurmalı ama MHP ve HDP bir araya gelemiyorsa, HDP Genel Başkanı da 'Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayız' diyerek dışarıdan destek verebileceğini ifade ediyorsa, o zaman CHPMHP koalisyonu olmalı." (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Murat Karayalçın İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (92)

Esat Daglar -Mannheim Mobil-IOS:

AKP kardeşim AKP , bu iş bu kadar basit , boşuna zaman kaybetmeyelim boş işlerle

31
4
yanıtYanıtla
ÖzmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Mhp nin isi aslinda cok zor chp ye uysa hdp destekli hukumete evet dese erken secimde baraj disi kalir tabanini bir daha asla toparliyamaz erken secim dese oylari akp ye kayacak zor cok zor

31
1
yanıtYanıtla
turan alpmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Mhp nin baska turlu iktidar sansı yok bence çok mantıklı olur bir mhp li olarak destekliyoruz akp den hesap sorma zamanı

16
14
yanıtYanıtla
turanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ben mhp li olarak hdp e yan yana gelirse partimiz ben mhp ui filan desteklemem secimlerde evde oturur kahbemi icerim daha iyi chp lilerde ne kadar karaktersiz ulusalciyim diyeceksin sonra hdp ye destek vereceksin yazik valla 30 bin mehmedimin kanini dokenlerle itiifak yapacaksin yaziklar olsun bu chp ye

23
6
yanıtYanıtla
kamilmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ÜLKÜCÜ HAREKET İLE TÜRKÜCÜ HAREKET BİR ARAYA GELMEZ.

17
10
yanıtYanıtla
lan gundilermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

yurube chp hdp mhp koalisyonu ataturk gorseydi bu gunleri ey mhp chp liderleri sizin kellenizi dar agacinda sallandirir ilk gun darbe yapardi o koalisyona lan ne eziksiniz 13 yilda 10 secim kaybet bu secimdede o kadar karalamalara ragmrn akp 1 parti olsun % 41 ile 2 partiye 16 puan fark artsin sonra sen gel % 41 yok say ne kadarda demokratik ve ozgyrlukcusunuz hain duzen bazlar hdp ataturkun heykellerine iser ataturke gece gunduz kufredeer rte inat chp ataturkun parti mhp altina yatar helal devam sevinin simdilik son gulen iyi guler:)

19
7
yanıtYanıtla
antichplimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ah gariban chp ah bir türlü alın teri ile bu memleketi yönetmek nasip olmayacak sana

17
9
yanıtYanıtla
AcemimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp boyle yorum yapin diye size para veriyormus ortaya cikti

5
19
yanıtYanıtla
ReismobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp dışında kim hangi partiye oy verirse versin ama akp ye oy verenler hırsızlığı yapmış gibi olur

14
10
yanıtYanıtla
VATAN:

CHP MHP HDP KOALİSYONU EN MANTIKLISIDIR VE AYRICA CHP BU ÜÇ PARTİDEN FAZLA OY ALDIĞI İÇİN SAYIN KILIÇDAROĞLU 2 YIL VE MHP İLE HDP EŞİT VEKİL ÇIKARDIKLARI İÇİN SAYIN BAHÇELİ 1 YIL VE SAYIN DEMİRTAŞ DA 1 YIL BAŞBAKANLIK HAKLARI OLUYOR VE DÖNÜŞÜMLÜ BU ŞEKİLDE HARİKA OLUR Kİ BU ÜÇ PARTİ BİRBİRİNİN EKSİKLERİNİ DE TAMAMLAMIŞ OLUYORLAR VE BU KOALİSYON KURULURSA AKP AKLANMAZ AKSİNE AKPNİN TÜM YOLSUZLUKLARI DA ÇIKAR VE ADALET YERİNİ DE BULUR. SAYGILARIMLA

13
11
yanıtYanıtla
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title