Haberler

Ceren Özdemir'in katil zanlısının "Amok rahatsızlığı' olduğu tespit edildi

Güncelleme:

Ordu'da evinin önünde balerin Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür A'nın sorgusu sürüyor. Ajansların son dakika olarak geçtiği haberde her satırı dehşete düşüren ifadeler veren katil zanlısının psikologlar tarafından yapılan muayenesinde 'Amok rahatsızlığı' olduğu belirlendi.

Ordu'da evinin önünde 20 yaşında balerin Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür A'nın sorgusu sabaha kadar sürdü. İfadesinde kan donduran sözlerle olayı anlatan zanlıya yapılan muayenede "Amok hastası" olduğu tespit edildi.

PSİKOLOGLAR TEŞHİSİ KOYDU: AMOK RAHATSIZLIĞI

Olayın ardından 24 saat içinde polisin sıkı takibi sonucu yakalanan ve Emniyet Müdürlüğünde sorgusu süren katil zanlısı Özgür A'nın hastanede yapılması gereken sağlık kontrolü de tedbir amaçlı sorgu odasında yapıldı. Tutarsız ve dengesiz konuşmasıyla dikkat çeken Özgür A'nın psikologlar tarafından yapılan muayenesinde 'Amok rahatsızlığı' olduğu belirlendi.

Ceren Özdemir'in katil zanlısının 'Amok rahatsızlığı' olduğu tespit edildi

AMOK RAHATSIZLIĞI NEDİR?

Karşısına çıkan her canlıyı öldürme isteği olan bir çeşit cinnet hali olarak tanımlanan rahatsızlık, psikolojide ise ağır bir depresyondan sonra, aniden ortaya çıkan ve şiddet eğilimi gösteren disosiyatif bir ruh hâli olarak biliniyor.

18. yüzyılda Filipinler, Papua Yeni Gine ve Porto Riko'da bulunan ilkel kabilelerde görülen amok vakaları, coğrafi ve kültürel faktörlerin bir sonucu olarak kabul görmüşse de sonraki 2 yüzyıl boyunca amok oluşumları azaldı. Kabileler modernleşmeye başladığı için, şiddet içeren davranışlara yol açtığı düşünülen kültürel faktörler de ortadan kalktı.

Ceren Özdemir'in katil zanlısının 'Amok rahatsızlığı' olduğu tespit edildi

KAN DONDURAN İFADELER

Aralarında adam öldürmeye teşebbüs, yaralama, gasp, uyuşturucu temin etme ve satışını yapma gibi suçlardan 12 suç kaydı bulunan, hükümlü olarak bulunduğu açık cezaevinden izine çıktığı gün geri dönmeyerek firar eden ve Ceren Özdemir'in ölümüne sebep olan Özgür A'nın sorgusunda, "O gün birini öldürmek istedim. Olayda işlediğim bıçağı bir marketten çaldım. Üstümdeki kıyafetleri bir mağazadan çaldım. Ceren Özdemir'i tanımıyorum. Bir iş merkezinin önünden itibaren evine kadar takip ettim. Çantasında para olduğunu düşündüm. Bir anda aklıma koyarak takip ettim. Zayıf güçsüz gördüğüm için takip ettim. Evin önüne geldiğimizde balkona çıkan ablası beni gördü ve çok dikkatli baktı. Panik yaptım. Anahtarları atınca eve gireceği sırada saldırdım. Direnmeye çalıştı ama öldürdüm. Olaydan sonra kaçtım. Yakalandığım sırada polisleri de öldürecektim. Ben benim olmayan her şeye sahip olmak istiyorum, kafama koyduğumu yapmak istiyorum" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Ceren Özdemir'in katil zanlısının 'Amok rahatsızlığı' olduğu tespit edildi

LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yakalanması sırasında polis memurunu da bıçaklayan, uyuşturucu bağımlısı ve cezaevi firarisi olduğu öne sürülen şüpheli Özgür A., evden çıkarıldığı sırada çevredekilerce linç edilmek istendi.

Ceren Özdemir'in katil zanlısının 'Amok rahatsızlığı' olduğu tespit edildi

NE OLMUŞTU?

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi olan, balerin Ceren Özdemir, antrenman sonrası geldiği evinin önünde, binanın giriş kapısını açmak için ablası Gizem Özdemir'i cep telefonundan arayarak, anahtarı pencereden atmasını istedi. Abla da pencereden anahtarı attı. Kapıyı açıp binaya giren Ceren Özdemir, arkasından içeri giren kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı.

Ceren Özdemir'in katil zanlısının 'Amok rahatsızlığı' olduğu tespit edildi

KALBİNDEN BIÇAKLANDI

Göğsüne ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kız, kanlar içerisinde yere yığıldı. Çığlıklar üzerine evden çıkan abla, Ceren'i kanlar içinde buldu. İhbarla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Ceren, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbinden ve karnından bıçaklandığı belirlenen Ceren, hemen ameliyata alındı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ceren Özdemir Ordu Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (80)

Affa karşı...!:

Amok momok yeni yeni icatlar çıkartıp da insanları arkasına saklamayın. Bulmuş savunmasız kızı kıymış canına. Çıksa ya bir babayiğitin karşısına. . . Yemedi değil mi? Ava gideken av olmaktan korktun. Madem amok hastası aynı hastaları bir hücreye tıkın, ülkede idam yok hiç değilse birbirlerini öldürürlerde bizde kurtuluruz. . .

173
0
yanıtYanıtla
Yusuf:

Hay agzina saglik! Pskologlar kendini tedavi ettirsin once! Ezbere gidiyorlar!

yanıt68
yanıt2
Doğrucu Davud:

Arkadaşım sonuna kadar katiliyorum.ben doktorum.insanlariayasatmaya adanmış bir meslek.amok hastaliği ise niye gunduz degil.niye aşikar değil de gizlice.gebersin şerefsiz

yanıt4
yanıt0
geber:

adalet madem yok cezaevindekiler sizde kafanıza koyduğunuzu yapın bu pisliği gebertin

71
0
yanıtYanıtla
Kötü oldum:

Iceri gireni karala sonra yardim iste ohhh dünya önce tükür sonra sev.

yanıt0
yanıt0
HUKUKÇU:

ADAM ZATEN RAHATSIZMIŞ, BUNU HAPSE ATIP CEZALANDIRAMAZSINIZ. ÇÜNKÜ CEZAİ EHLİYETİ YOK GİBİ DURUYOR. DOKTORLAR GEREKLİ İNCELEMEYİ YAPACAKTIR. TEDAVİ EDİLİP TOPLUMA KAZANDIRILABİLİR VE MUHTEMELEN BU YOL İZLENECEKTİR. ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM, KIZIMIZIN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLERİM.

4
34
yanıtYanıtla
ZIRT:

Yok ya tekrar tedavi edip tekrar başka bir kızımızın peşine mi kazandıracaksınız ? Açıkça söyleyin ?

yanıt6
yanıt0
Kıza yazık olmuş:

Sen hukukçuluğu bırak bakkal aç. Hukuka zarar verirsin.

yanıt4
yanıt0
Melis soy:

Amok hastasıymıs Allah aşkına yürüyün gidin ya.bide ceza ehliyeti yok diyin.gebertin şu pisligi. Lime lime doğrayın .şu mesaji yazarken bile dişlerimi sıkıyorum.Allah Senin canını alsın

36
0
yanıtYanıtla
KADINA SAYGI:

BENCE HALKIN İÇİNE BIRAKSINLAR YARIM SAATLİĞİNE

yanıt11
yanıt0
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title