Haberler

Toplu cenaze namazı kılınan köyde korona vakaları hızla arttı, karantina uzatıldı

Güncelleme:

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine Bağlı Taşkınpaşa köyünde toplu cenaze namazı kılınması sonrası koronavirüs vakalarının hızla artış göstermesi sonrası karantina süresi 14 gün daha uzatıldı.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 12 gün önce karantinaya alınan Taşkınpaşa Köyü'nde toplu cenaze namazı kılınması sonrası 60 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmış, 2 kişi de koronavirüsten hayatını kaybetmişti. Bu gelişmelerin ardından köydeki karantina süresi uzatıldı.

430 nüfusun bulunduğu köyde 21 Nisan'da başlayan karantina, vakaların artışı ve 2 ölümün gerçekleşmesinden sonra Taşkınpaşa köyünde, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği 14 gün daha uzatıldı.

KARANTİNA 19 MAYIS'A KADAR UZATILDI

Ürgüp Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Taşkınpaşa köyünde uygulanan izolasyonun yeni vakaların tespit edilmesi ve bulaşma riskinin olması nedeniyle 19 Mayıs saat 00.00'a kadar 14 günlük izolasyonun uzatıldığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Ürgüp'te 900 nüfuslu Taşkınpaşa Köyü'nde oturan D.İ. ile eşi İ.İ., mart ayında Diyarbakır'da yaşayan oğullarını ziyarete gitti. Daha sonra evlerine dönen çift, öksürük ve yüksek ateş şikayetleriyle Nevşehir Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede çifte yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine köy, 21 Nisan'da karantinaya alındı.

Bu sırada köyde oturan Rıza Uzun, ciğerlerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle hayatını kaybetti. Uzun'un köyde kılınan cenaze namazına çok sayıda kişi, katılarak sosyal mesafe kuralına uyulmadı. Cenaze namazı sonrası sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde köyde yaşayan 60 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Ürgüp Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title