Haberler

Çankırı'da Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Programdan detay görüntü -İşaret diliyle dini içerikli sohbetin çevrilmesi -Türkiye Gençlik Vakfı Çankırı Şubesi Başkanı Özkan Öcal'ın açıklaması Çankırı'da kutlu doğum programı düzenlendi Dini içerikli sohbet, işitme engelliler için işaret diline çevrildi Çankırı'da kutlu doğum programı düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Programdan detay görüntü

-İşaret diliyle dini içerikli sohbetin çevrilmesi

- Türkiye Gençlik Vakfı Çankırı Şubesi Başkanı Özkan Öcal'ın açıklaması Çankırı'da kutlu doğum programı düzenlendi

Dini içerikli sohbet, işitme engelliler için işaret diline çevrildi

Çankırı'da kutlu doğum programı düzenlendi.

Reyhan Kültür Vakfı Çankırı Şubesi, Dostlar Eğitim Kültür Sanat Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Türkiye Gençlik Vakfı Çankırı Şubesi tarafından Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas, kumdan çeşitli resimler yaptı. Elmas'ın daha çok dini içerikli resimleri programı izleyenlerden büyük alkış aldı. Aynı zamanda programın sunucusu da olan sanatçı Necip Karakaya, söylediği ilahilerle beğeni topladı.

Karakaya ile İstanbul Başvaizi Mustafa Akgül arasındaki dini içerikli sohbet, Çankırı Gençlik Merkezi işitme engelliler eğitmeni Semih Gümüş tarafından işaret diline çevrildi.

Türkiye Gençlik Vakfı Çankırı Şubesi Başkanı Özkan Öcal, gazetecilere yaptığı açıklamada, programın İslam alemine birlik getirmesi temennisinde bulundu.

Öcal, "Bu programın Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bir özelliği var. Kutlu doğum programımızda yapılan sohbet, işaret diliyle çevrildi. Onların anlayacağı şekilde çevrildi." diye konuştu.

Bu tür programlarda engellilerin unutulmaması gerektiğini kaydeden Öcal, "İşitme engelli kardeşlerimizin de her yıl düzenlenen kutlu doğum programlarında hatırlanması önemliydi. 'Biz de bunu yaptık' diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Katılımın oldukça yoğun olduğunu, salonun dolduğu dile getiren Öcal, "Biz de dışarıya ekran kurup, sandalye koyduk. Katılım bizleri çok mutlu etti." değerlendirmesinde bulundu.

Programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Reyhan Kültür Vakfı kurucusu Hüseyin Avni Reyhan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Elmas Hasan Fehmi Türkiye Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title