Haberler

Çanakkale'de Türk Milletinin Ne Olduğunu Göreceksiniz"

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında 100 öğrenciyi yarın İstanbul ve Çanakkale'ye gönderecek.

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında 100 öğrenciyi yarın İstanbul ve Çanakkale'ye gönderecek.

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Çanakkale ve İstanbul'a düzenlenen bir haftalık gezi programına katılacak olan öğrenciler için Ardahan Valiliği önünde tören düzenlendi.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ve bazı daire müdürlerinin de katıldığı tören, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada öğrencilerle sohbet eden Vali Bilmez, bunun bir turist gibi gezi olduğunu, ancak özünde tarihin bilinmesi amaçlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktıkları Cumhuriyetin teminatısınız. Onun için geçmişimizi, tarihimizi iyi öğrenmemiz lazım. Tarihimizi öğrendiğimizde ben inanıyorum geleceğe de emin adımlarla yürüyeceğiz. Çanakkale'de Türk milletinin ne olduğunu orada göreceksiniz. Hiç kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücü yetmeyeceğini orada bir daha göreceksiniz. Çanakkale'de bir Diyarbakırlıyla bir Edirnelinin, bir Hataylının bir Sinoplunun nasıl kucak kucağa yattığını göreceksiniz. Bir Ardahanlı ile bir Tekirdağlının nasıl kucak kucağa şehit olduğuna şahit olacaksınız. Onunu için onların bize bıraktığı bu ülkeye sahip çıkacağız."

Bilmez, ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasının hep birlikte çalışmakla mümkün olacağını sözlerine ekledi.

"Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Ardahan'dan bugüne kadar yaklaşık bin öğrenci farklı gezilere katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Ardahan Güncel Haberler

title