Haberler

IŞİD'e Rehin Düşen Başkonsolos Yılmaz, Büyükelçi Oldu

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı'nda bazı büyükelçiliklere atamalar konusunda kararname hazırlandı. IŞİD'in eline rehine düşen başkonsolos Öztürk Yılmaz, büyükelçi oldu.

Dışişleri Bakanlığı'nda bazı büyükelçiliklere atamalar konusunda kararname hazırlandı.

Kararnameyle yeni dönem için beş kadın büyükelçi atanırken, geçen yıl haziran ayında Musul Başkonsolosu olarak görev yaparken IŞİD militanları tarafından kaçırılarak konsoloslukta bulunanlarla 101 gün rehin tutulan Öztürk Yılmaz, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye Büyükelçi olarak atandı.


(IŞİD'in rehin aldığı Musul Başkonsolosu ve 48 konsolusluk çalışanı yaklaşık 3,5 ay rehin tutulduktan sonra Suriye üzerinden Türkiye'ye getirilmiş ve sınırda MİT tarafından teslim alınmıştı.)

Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Büyükelçi Derya Kanbay da Lefkoşa Büyükelçisi oldu.

ATAMALAR

Kararnameye göre,

* Bingazi Başkonsolosluğu Birinci Sınıf Başkonsolosu Ali Sait Akın, Kabil'e;

* Güney Asya Genel Müdür Yardımcılığı'nda Daire Başkanı Devrim Öztürk, Dakka'ya;

* Teftiş Kurulu Üyesi Büyükelçi Akif Ayhan, Hanoi'ye;

* İkili Ekonomik İşler Genel Müdürü Büyükelçi Ali Rıza Çolak, Kanada'da Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği'ne,

* İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Vakur Gökdenizler, Kanberra'ya;

* Protokol Genel Müdür Yardımcısı Tunca Özçuhadar, Kolombo'ya;

* Başbakanlık Başmüşaviri Serhat Galip, Podgoritsa'ya;

* Avrupa Konseyi ve İnsan Hakları Genel Müdür Yardımcısı Kıvılcım Kılıç, Priştine'ye;

* Bakanlık Müşaviri Büyükelçi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, Cakarta'ya;

* Denizcilik, Havacılık ve Hudut Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Poroy, Cezayir'e;

* Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Çağatay Erciyes, Beyrut'a;

* Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kapucu, Aşkabat'a ve Kanberra Büyükelçisi Reha Keskintepe, Valetta'ya büyükelçi olarak atandı.

Türkiye'nin son yıllarda yürüttüğü ve Afrika ülkeleri ile ekonomik ve siyasi ilişkilerin en üst düzeye çıkmasını hedefleyen Afrika politikası da kararnameyle tekrar vurgulandı.

Genel Müdür Yardımcısı Hakan Çakıl, Abuja'ya; Riyad Büyükelçiliği Müsteşarı Sadi Altınok, Cibuti'ye; Strazburg Başkonsolosluğu Birinci Sınıf Başkonsolosu Serdar Cengiz, Encemine'ye; Nant Başkonsolosluğu Birinci Sınıf Başkonsolosu Korkut Tufan, Vagadugu'ya; Büyükelçi Hüsnü Murat Ülkü de Yaounde'ye büyükelçi olarak görevlendirildi.

YENİ TEMSİLCİLİKLER

Türkiye'nin proaktif dış politika yürütmesine paralel olarak açtığı yeni temsilciliklerin bazılarına da atamalar yapıldı.

Buna göre, Konakri Büyükelçiliği'nden Vehbi Esgel Etensel'in yeni açılacak Guatemala Büyükelçiliği'ne, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı Salih Mutlu Şen'in de Suudi Arabistan'da İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği'ne atanması kararlaştırıldı.

5 KADIN BÜYÜKELÇİ

Kararnamede kadın büyükelçi sayısının geçen yıllara göre artış gösterdiği görüldü.

* Saraybosna Büyükelçiliği Müsteşarı Yasemin Eralp, Darüsselam'da;

* Odessa Başkonsolosluğu Birinci Sınıf Başkonsolosu Hatice Nur Sağman, Konakri'de;

* Cenevre Başkonsolosluğu Birinci Sınıf Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder, Librevil'de büyükelçi olarak görev yapacak.

AGİT Silahların Kontrolü ve Silahsızlanma Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kezban Nilvana Darama, Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdür Yardımcısı Hayriye Kumaşçıoğlu da Tallinn Büyükelçisi oldu.

Atama yapılan ülkelerden bu isimler için agreman istenecek. Agremanların gelmesinin ardından kararnameler hazırlanarak atama işlemleri tamamlanmış olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Devrim Öztürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (29)

cengizzz:

utanmazlar tek mermi sıkmadan vatan toğrağını işid köpeklerine teslim etmiş ve teslimiyeti seçmişler üstünede madalya takıyolar sanki sanırsınız kahraman her biri. başka yerde olsa vatan haini diye kurşuna dizerler.

27
3
yanıtYanıtla
KOMEDYEN METO:

HÜKÜMET İKTİDAR OLMANIN HER TADINI VE İMKANLARINI KULLANIYOR . İSTEDİĞİNİ ALIYOR, VERİYOR, DEĞİŞTİRİYOR

22
1
yanıtYanıtla
adaleti sistemi olmayan ülkede oy vermek:

eskiden akp ye oy vermiştim. artık 30 mayıs 10 haziran arasında tatildeyim yerimide ayırttım. bu millet için ben çok şey verdim. artık oy bile kullanma ihtiyacı hissetmiyorum. cehalet ne kadar zifiri bir karanlıkmış. ömrümüzü yedikte ne bu vatana nede bu millete yaranabildik. ALLAHIMA YÖNELİP SİYASETEN YORUM BİLE YAPMAYACAĞIM. BUNLAR KADAR DÜZENBAZ YOKTUR DÜNYADA. İĞRENDİM ARTIK.

7
14
yanıtYanıtla
haydar:

başarısızlıkları ödüllendirilen tek ülke türkiye

16
1
yanıtYanıtla
MuhtarMobil-IOS:

Bu eleman sayesinde aylarca şarjı bitmeyen telefon icad edildi

11
5
yanıtYanıtla
uzman:

işiddwen görevi aldı elçi oldu böyle türkiyeye acıyorum yargılanmalı

11
4
yanıtYanıtla
ti kanis:

hayirli olsun

8
6
yanıtYanıtla
Bunlara göre herşey başarı:

Sanki esir düşmemişte, tek başına işidi yok etmiş gibi Davitoglu alnından öpüyor. Ya bunların başarı anlayışı çok komik. Savcıya operasyonda odaya girip herkesi taradılar, savcıda öldü buna başarılı operasyon diyorlar, türbeyi ışidden korkup kaçırdılar bunada başarılı operasyon dediler. hiçbişeyden haberleri yok. başarı nedir başarısızlık nedir . . .

7
7
yanıtYanıtla
ALPEREN:

Süleyman Şah türbesini yıkanları ve yıktıranları da Cumhur Eş Başkanı yapın

11
2
yanıtYanıtla
Izmirli 35/5Mobil-IOS:

Sus Payı ödülü

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title