Haberler

Bursa 'Modef Expo' Mobilya Fuarı Kapılarını Dünyaya Açtı

Mobilyanın dünyaya açılan kapısı, Türkiye'nin mobilya modasını belirleyen İnegöl İlçesi'nde bu yıl 38.?si düzenlenen MODEF EXPO Fuarı, Bursa Valisi İzzettin Küçük tarafından açıldı. Vali Küçük, 'Bursa'daki önemli fuarlar da İnegöl'de yapılacak yeni fuar merkezinde açılacakö dedi.

İnegöl 38. MODEF EXPO Fuarı açıldı. Açılışa Bursa Valisi İzzettin Küçük, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İTSO Başkanı Metin Anıl, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

"70'E YAKIN ÜLKEYİ İNEGÖL'DE AĞIRLAYACAĞIZ"

Yeni fuar alanının projesinin sinevizyon şeklinde gösterime sunulmasının ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İMOS Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, 'Bugün yine İnegöl'de, Türkiye ve dünya mobilya sektörünü buluşturuyoruz. İnşallah bu organizasyonumuzla birlikte hem Türkiye hem de dünya mobilya sektörü İnegöl mobilyasını tanımış ve görmüş olacaktır. Mobilya sektörünün İnegöl'de oluşmasında, gelişmesinde, MODEF Fuarcılık ve benzeri organizasyonların büyümesine katkı sağlayan büyüklerimize çok teşekkür ederim. Fuarımızda 27 bin 100 metrekare alana sahibiz. İnegöl'de üretim yapan 182 firmamız fuara katılım gösterdi. Organizasyondaki birinci amacımız ihracat ayağımızı geliştirmek ve büyütmektir. Bununla birlikte dış alım heyeti organizasyonları düzenliyoruz. 70'e yakın ülkeyi İnegöl'de ağırlayacağız. 38 ülkeyi kendimiz tespit edip bizzat ziyaret ederek alım heyetleri çağırdık. Bir hafta boyunca fuara gelecek olanların kapasitesini biliyoruz. Bu organizasyonla birlikte ihracat ayağında en iyisini alacağımızı umuyorum. İnegöl mobilya ihracatı, Türkiye mobilya ihracatının yüzde 15'ini sağlıyor. Bu rakamı artırmak istiyoruz. Hem İnegöl mobilyasını hem de MODEF Fuarcılığı tanıtmak adına programlar gerçekleştirip reklamlar verdik. Bu sene 'Bir fuardan fazlası' sloganını kullandık. Bu fuar ziyaretinden sonra ziyaretçilerimiz şehrimize inip yıllardır marka olan Ertuğrulgazi Caddemizi, Türkiye'de ilk defa kurulan Mobilya AVM'mizi, İMOTİM'i, Bursa-Ankara Karayolu üzerindeki showroomlarımızı ziyaret ediyorlar. Biz şehir olarak fuarcılık yapıyoruz. Fuarın neticelerini fuar bittikten sonra da almayı umuyoruz. Tüm İnegöl mobilya üreticileri fuara ciddi şekilde hazırlanıyorlar. İnşallah bu emeklerimiz boşa çıkmaz ve satışlarımız devam eder. Katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. Fuarın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorumö dedi.

İNEGÖL MOBİLYASI KİTABI YILBAŞINDA BİTECEK

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise '850 üyemizin sevgi ve selamlarını sizlere iletiyorum. İnegöl Mobilyacılar Odası olarak 1 yıldır İnegöl mobilya tarihini anlatan bir kitap hazırlıyoruz. Yılbaşında hazır olacağını düşünüyoruz. Fuarın hayırlar getirmesini temenni ediyorumö dedi.

İNEGÖL'DE ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

İTSO Başkanı Metin Anıl da 'Bugün İnegöl mobilyacısı ve İnegöl tarihe bir dip not daha düşüyor, Mobilya ve Dekorasyon fuarının 38.'sini tertip ederek' Neye rağmen düşüyor? Bu muhteşem açılışı, AR-GE ve inovasyon örneği olan mobilyaları sunmayı, Türkiye ve dünyanın önüne teşhir etmeyi 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen, Suriye, Irak, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki kargaşaya rağmen, Pazar kaygılarına rağmen bunu gerçekleştiriyor. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Bir önceki yıldan daha iyi fuarlar tertip ediyoruz. Katılımcı arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Her geçen yıl gelişiyoruz, büyüyoruz, kabımıza sığmıyoruz. Daha iyi ürünler teşhir ediyoruz. İnegöl olarak ülkenin kalkınmasında elimizi taşın altına koyuyoruz. Üzerimize düşeni layığı ile yapıyoruz. Her yıl kendimizi inovatif olarak yapıyoruz, dünya ile yarışmaya çalışıyoruz. İnegöl'ü Türkiye'de mobilyanın başkenti yapma adına emin adımlarla ilerliyoruz. Fuarın mobilyacı arkadaşlarımıza, tüm katılımcılara bol kazançlar getirmesini temenni ediyorumö dedi.

İNEGÖL'ÜN GELİŞİMİ ARTARAK DEVAM EDECEK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise 'İnegöl bundan 100 yıl önce at arabası tekerleği üretirken, çeyiz sandığı, hazeran sandalye üretirken Allah'a hamdolsun bugün 180 ülkeye ihracat yapan, 360 milyon mobilya ihracatı rakamlarına ulaşmış ve her geçen gün bu rakamları artırmak için ciddi aktiviteler gösteren bir şehir. Bu artarak devam edecek. Bu konuda çok ciddi gayret ve emek var. Çok daha iyilerini yakalamak istiyoruz. Bu güzelliklerin oluşması adına emeği geçen herkese teşekkür ederimö dedi.

22 EKİM'E KADAR AÇIK KALACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık ise, 'İnegöl, yerel değeri evrensel değer haline dönüştürmeye devam ediyor. Bursa'yı dünya mobilya merkezi arasına katan bir ilçe' Bin 500'ü aşkın firma ile Bursa'nın gelişimine katkıda bulunuyor. İnegöl mobilya ihracatının yüzde 15'ini, yurtiçi mobilya talebimizin de yüzde 40'ını karşılıyor. MODEF İnegöl mobilyasının gelenekselden dünya çapına sunulduğu bir adres olmuştur. MODEF de İnegöl'ün değerleri arasına girmiştir. İnegöl mobilyasının dünyaya açılan penceresi olan EXPO 22 Ekim'e kadar açık kalıp ziyaretçilerini bekleyecekö ifadelerini kullandı.

BİR BAŞARI HİKAYESİ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, 'Bir başarı hikayesi ve bu başarı hikayesinin taçlandığı şu andaki fuar alanındayız. Yılda 2 kez burada buluşup 1 yılın emeğini, birikimini hem yerli hem yabancı müşterilerimize sergileyerek helal yoldan rızkımızı temin etmeye çalışıyoruz. Bunun için mücadele eden çok değerli gönül insanlarının mücadeleleri var. Bugün bunun rızka dönüşeceği çok önemli bir gündeyiz. Arkadaşlarımız İnegöl'ün başarı hikayesini anlattılar. Bu hikayede atlamamamız gereken bir şey var. Eğer bugün gelişim sağlanıp bu günlere gelindiyse, işadamlarımızın hayalleri Türkiye'nin sınırlarını aştıysa bunda istikrarın çok büyük önemi var. Bu istikrarın oluşmasında da 2002 yılından beri başarı hikayesini sandıklarda yenileyen aziz milletimizin emeği var. Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda ilerliyor. Biz güçlü, büyük Türkiye'nin oluşmasını temenni ediyorumö dedi.

"İNEGÖL BİR İLÇEDEN DAHA ÖTE BİR YER"

Bursa Valisi İzzettin Küçük de 'Bu fuar bir fuardan daha da öte bir şey' İnegöl de bir ilçeden daha öte bir yer. Sürekli kendisini yenileyen, asla umudunu yitirmeyip dünyanın diğer bölgelerine hiç üşenmeden, karamsarlığa kapılmadan Güney Afrika'dan Güney Kore'ye koşturan, enerjisi bitmeyen sanayicileri, işadamları tebrik ediyorum. Yaptığınız iş çok değerli bir iş? Her zaman sizleri takip ediyorum. İnegöl sadece İnegöl'e değer katmıyor, Bursa ve Türkiye'ye de değer katıyor. Yeni fuar alanımızdan bahsedildi. Büyük bir zevkle, heyecanla olaya tanıklık ettim ve bu fuar alanı sadece İnegöl Fuar alanı olmayacak. Bursa'nın da fuar alanı olacak. Böyle muhteşem bir fuar alanına Bursa'nın da ihtiyacı var. Bu fuar alanında öyle bir vizyon ortaya koyalım ki Türkiye'nin fuar alanı olalım. İnşallah bunu başlatacağız, arkasında olacağız. Bu sadece İnegöl'ün değil Türkiye'nin binası, eseri, tesisi olacaktır. Bu hususta hepimiz gayret göstereceğiz. Gayretinizin karşılığını her zaman göreceksiniz. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bereketli, güzel kazançlar temenni ediyorumö dedi.

BURSA FUARLARI İNEGÖL'DE YAPILACAK

Konuşmaların ardından açılışı yapıp yeni fuar alanının maket projesini inceleyen Vali Küçük, 'Bu yeni fuar merkezini el birliği ile yapacağız. Yapılmasının ardından Bursa'nın önemli fuarları da İnegöl'de yapacağımız yeni fuar alanında yapılacak. Vizyonumuz o. Bursa'nın da böyle bir büyük fuar merkezine ihtiyacı varö dedi. Daha sonra Vali Küçük ve beraberindeki protokol üyeleri stantları tek tek gezerek firma sahiplerine hayırlı işler dilediler. Fuar 22 Ekim Pazar günü kapanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Erat Türkiye İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title