Haberler

Bursa-İki Üniversite Diplomasını Duvara Asıp Dövmeci Oldu

İki üniversite diplomasını duvara asıp dövmeci olduBURSA'da iki üniversite bitiren 25 yaşındaki Tarkan Acar, uygun koşullarda iş bulamaması ve başvurularından da eli boş dönmesi sonucu dövmecilik yapmakta karar kıldı.

İki üniversite diplomasını duvara asıp dövmeci oldu

BURSA'da iki üniversite bitiren 25 yaşındaki Tarkan Acar, uygun koşullarda iş bulamaması ve başvurularından da eli boş dönmesi sonucu dövmecilik yapmakta karar kıldı. Acar, İki üniversite de bitirmiş olsanız uygun koşullarda iş bulmak çok zor dedi.

Üniversite hayatına 2011 yılında Bilgisayar Programcılığı bölümüyle başlayan Tarkan Acar, iş hayatına atılmakta başarılı olamayınca kendini geliştirmek ve iş sahasını genişletmek için Kamu Yönetimi bölümünde eğitim görüp mezun oldu. İki diplomasıyla beraber iş aramaya koyulan Acar uygun kriterde iş bulmakta çok zorlanırken, uygun bulduğu iş başvurularından da eli boş döndü. Tarkan Acar iş aramaktan vazgeçip lise yıllarında hobi olarak da yaptığı dövmeciliğe yöneldi. Arkadaşlarıyla dövme stüdyosu açarak hobisini profesyonelliğe dönüştüren Acar, hayatı boyunca dövmecilik yapmak istediğini, okuduğu bölümlerle ilgili işlerde çalışmak istemediğini belirtti.

ELİ BOŞ DÖNMEK CAN SIKICI

Tamamladığı üniversite eğitimlerinin ardından iş başvuruları yaptığını ancak eli boş döndüğünü belirten Tarkan Acar, şunları kaydetti Çoukluğumda sevdiğim iki şey vardı. Biri resim çizmek, diğeri ise bilgisayar ile ilgilenmekti. Benim çocukluk yıllarımda bilgisayara ulaşmak çok zor olduğundan Bilgisayar Programcılığı bölümüne büyük bir istekle gittim. Dumlupınar Üniversitesi Bilgisayar Programcılığını bitirdikten sonra iş hayatına atılmak istedim. Bu da tıpkı okulu bitirmek gibi çok basit olmadı. Çeşitli iş aramalar, CV hazırlamalar, mülakatları gitmeler gibi pek çok süreçten geçtim ve gidip gidip eli boş dönmek biraz can sıkıcıydı. Özel sektörde iş bulabilmek için sürekli kendimi geliştirmem gerekiyordu. Ama bunun için rahat bir kafa ve bolca boş vakte de ihtiyaç vardı. Bunu tam anlamıyla beceremediğim için kendime bir şeyler daha katmak adına Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüne başladım. Bu bölümle çok alakam olmasa da geçmişimde resmi kurumlarda yaptığım stajların da etkisiyle bana faydası olur diye düşündüm. Bu üniversite eğitimimi de bitirdim ve tekrar bir işe girmek için araştırmalara başladım. Sonucunda 2 üniversite bitirmiş olsam da uygun koşullarda iş bulmak gerçekten çok zor. Ne kadar başvurusu yaparsam yapayım istediğim gelir ve istediğim çalışma koşullarını hiçbir zaman elde edemedim. O mantıkla tekrar sevdiğim iş olan çizime yöneldim. Çizim kabiliyetimi geliştirip belli bir seviyeye geldikten sonra dövme işine girmeliyim diye düşündüm.

EN BAŞTA YAPMAM GEREKENİ EN SONDA YAPTIM

Arkadaşlarıyla bir araya gelerek bir dövme stüdyosu açan Acar, bunu en başta yapması gerektiğini belirterek, Dövme lise eğitiminin son dönemlerinde hobi olarak yaptığım bir şeydi. Arkadaşlarımla beraber bir stüdyo açtık ve devamını başarıyla getirdik. Çalışma şartları olarak bakarsak satış danışmanlığı, garsonluk gibi klasik işlerde çalışmaktansa çalışma saatlerini kendi belirlediğim, randevularımı uyku zamanlarıma göre ayarladığım dövmecilik benim için çok daha iyi bir meslek. Klasik işlerde normal şartlarda 8 saat olarak geçen çalışma süresi özel sektörde 10 saat 12 saat gibi sürelere ulaşabiliyor. Yeri geliyor gece yarısı evinize dönüyorsunuz. Tüm bu sebeplerle en başında yapmam gereken şeyi en sonunda yaparak üniversiteleri bir kenara bırakıp sevdiğim işe yöneldim. Üniversitelerin yine de bana genel kültür olarak çok şey kattığını düşünüyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarkan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title