Haberler

Bursa'da Demokrasi Meydanı Coşkulu Törenle Açıldı

Bursa'da Demokrasi Meydanı coşkulu törenle açıldı

Bakan Müezzinoğlu: "80 milyonun kardeşliğini kimse bozamayacak. Bu büyük milletin büyük medeniyet yolculuğunu kimse engelleyemeyecek"

"Bu milletin mayası sağlam, temiz. Bu milletin feraseti bütün oyunları bozar"

"Birileri otobanların kenarında yürüyerek ayak teri dökebilir, ama biz akıl teri, alın teri döküyoruz"

"FETÖ'cülerin avukatlığını yapmak CHP'li seçmenin de vicdanını rahatsız ediyor"

BURSA - Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Demokrasi Meydanı, 15 Temmuzun sene-i devriyesinde coşkulu törenle hizmete açıldı.

Daha evvel Fomara Meydanı olarak bilinen ve 15 Temmuzda demokrasi nöbetlerinin tutulduğu meydan, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı meydanın açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hain darbe girişiminden bahsederek, "Milletimizin cesaretini, ferasetini gördüğümüz o müthiş savunmanın yıldönümünde bir aradayız. O gecenin aydınlık sabahına dönüşmesine vesile olan 249 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim gazilerimizden razı olsun, bizlere de şehitlere layık olmayı, bu büyük Türk milletine layık olmayı nasip etsin. Bu millete tuzak kuranların en hainini geçen yıl tanıdık. Bu millet tarihte birçok hainliklere muhatap oldu. Ama karşısındaki düşmanın kim olduğunu biliyordu. Düşmanın niyetini biliyordu. Tarih boyunca ilk deha kendinden gibi görünen, milletin değerlerini istismar eden bir yapıyla karşı karşıya kaldı. Bu milletin inancını, manevi ve milli değerlerini, bayrağını istismar eden, milletimiz bu argümanlarla kullanan ve istismar eden 40 yıllık bir hain planla 15 Temmuz akşamı karşı karşıya kaldı. O hainler ki annelerinden, babalarından evlatlarını çalmıştı. 15 Temmuz akşamı o çaldıkları evlatları, milletinin değerlerini, vatanını, bayrağını bir dolara satacak kadar akıllarını ve vicdanlarını birilerine teslim etmişler. Bu milletin feraseti, cesareti, onların hain emellerini bir iki saatte çözdü. Bunlar haindir, kalleştir, katildir, şerefsizdir diyen bu büyük millet, çocuklarıyla, gençleriyle anneleriyle, kadınlarıyla, yetişkinleriyle, her kesimiyle o akşam ayağa kalktı" dedi.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'a şükürler olsun ki dimdik ayakta durdu. Başı dik, alnı açık, 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe ne pahasına olursa olsun yürüyeceğim' dedi. O akşamın karanlığını aydınlığa çevirdi. 12 saatin içinde hainlerin topunu yerle bir etti. bu millet, bayrağına da, vatanına da, demokrasisine de sahip çıktı. Bu meydanlar hep demokrasi meydanı oldu. Burada demokrasi nöbetleri tutuldu. Şimdi de bu meydanda demokrasi bayramımızı kutluyoruz. Demokrasi bayramınız kutlu olsun. Annelerimizin ak sütü gibi doya doya kutlayabileceğimiz, hak ettiğimiz bir demokrasi bayramını birlikte şekillendirdik. Başta cumhurbaşkanımız, Rabbim ondan razı olsun. 80 milyonun kardeşliğini kimse bozamayacak. Bu büyük milletin büyük medeniyet yolculuğunu kimse engelleyemeyecek. Bu milletin mayası sağlam, temiz. Bu milletin feraseti bütün oyunları bozar. Dosta güven, düşmanlara da her türlü korkuyu yaşatır. Birlik ve beraberlik içinde bu ülkeyi 2023'te muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe hep birlikte taşımaya var mıyız? Bu milletin vicdanıyla beraber yürüyenler hep kazanmıştır. Milletin baş tacı olmuştur. Rabbim bu büyük milletin vicdanını güçlü bir şekilde temsil etmeyi bize nasip etsin".

"Onlar ayak teri, biz akıl ve alın teri döküyoruz"

Müezzinoğlu, "Birileri otobanların kenarında yürüyerek ayak teri dökebilir, ama biz akıl teri, alın teri döküyoruz. Gönül sızısı çekiyoruz. Birileri ayak kokularını bu millete dinletmeye çalışıyor. Millet onları elinin tersiyle itiyor. Millet, onların nefislerinin mahkumu olduğunu anında okuyor. Bu, geçici olarak birilerini marifet sahibi yapabilir. Ama kalıcı olabilmek milletin vicdanıyla yürümekten geçer. Hukuk devletini, demokrasini daha güçlü hale getirebilmek için önce milleti anlamak gerekir. Ey Kılıçdaroğlu! Bu milletin evlatları üniversitelerde baş örtüsü zulmüyle inlerken sen nerelerde yürüyordun? Baş örtüsü zulmünü kaldıran anayasa değişikliğini biz meclisten geçirirken, sen Anayasa Mahkemesi'ne götüren değil miydin? Bugün FETÖ'cülerin avukatlığını yapmak, hak ettikleri cezayı almamaları için sahte bir adalet yürüyüşü yapmak CHP'li seçmenin de vicdanını rahatsız ediyor. Nasıl FETÖ'cüler iradelerinin prizini başka fişe taktılarsa, CHP'nin üst yönetimi de akıl fişlerini başka prize takmışlar. Bu meydanı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bursalılara da bu meydan hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yaptığı konuşmada, "Kahraman Türk milletinin zaferini kutluyorum. 10 binlerce insan devletine, vatanına ve bayrağına nasıl sahip çıktığını gösteriyor. 15 Temmuz dünya tarihinin önemli bir günüdür. Bu Türk vatanına yapılan bir saldırıydı. Ama bu millet cevabını verdi. 100 yıllar boyu bu millet misyonu boşuna sürdürmedi. Bu millet nasıl tedbir alacağını çok güzel bir şekilde gösterdi. Türk milletini savunmak için ellerine verilen silahları vatandaşlara doğrulttular. Bu millet bunlara hesabını soracaktır. Büyük Türk milleti kendi davasına nasıl sahip çıktığını gösterdi. Bu milletten boşuna korkmadılar. Tankların önüne geçerek büyük bir kahramanlık gösterdiler. Tüm dünya mazlumları bize dua etti. Bu Türk milletinin önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama sonsuza kadar kesemeyecekler. Şanlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, "Geçen yıl 27 gün bu meydandaydık. Gece nöbet gündüz işimize gittik. Devletimiz hainlerle eşkıyalarla mücadelesini yaptı. Bundan sonra bizler atalarımızın söylediği gibi geçmişimize bakarak yeni hedefler yeni vizyonlar belirledik. 15 Temmuz yeniden bu milletin devletin doğduğu gündür. Osmangazi belediyesi olarak eskimiş yıpranmış olan bu meydanı yeniledik. Bursa'ya hayırlı olsun. Burası Bursa'ya yakışır güzel bir meydan güzel bir mahalle olacak inşallah. Bu meydanda 27 direk vardı. Şuan 3 direk ile tüm ihtiyaçları karşılıyoruz. 15 Temmuz demokrasi bayramınız kutlu olsun. Hiç kimse bu bayrağa göz dikemeyecektir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi Belediyesi Mehmet Müezzinoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
title