Haberler

Bulgaristan'dan Zorunlu Göçün 30'uncu Yılı Anma Programı

Güncelleme:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) tarafından, Türk vatandaşlarının Bulgaristan'dan göçünün 30'uncu yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) tarafından, Türk vatandaşlarının Bulgaristan'dan göçünün 30'uncu yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenen "Bulgaristan'dan Zorunlu Göçün 30'uncu Yılı Anma Programı"na zorunlu göçe tabi tutulan vatandaşların yanı sıra çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Törende konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, anma günlerinin kendileri için çok önemli olduğunu, dünyanın çeşitli bölgelerinde aynı acılara maruz kalmış soydaşları andıklarını söyledi.

Eren, Balkanlar meselesinin Türkiye'de siyaset üstü bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Balkanlar coğrafi olarak Türkiye'ye çok yakın ve orada hala soydaşlarımız var. Balkan meselesini sürekli gündeme getirmemiz lazım çünkü bizler sessiz kaldığımızda, başımıza neler gelebilir hep birlikte şahit olduk. YTB olarak Kırım-Tatar sürgününün 75'inci yılı gibi programları düzenledik, Ahıska programını da düzenleyeceğiz. Bulgaristan'dan 1989 yılı zorunlu göçüyle Türkiye'ye gelen vatandaşlarımızın hem 30 yıl önceki bu hadise nedeniyle bir araya gelmesi hem de bu elim hadiseyi anmak için etkinlikler yapıyoruz." diye konuştu.

Eren, bu tarz etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bal-Göç Genel Başkanı Veli Öztürk de Bulgaristan'dan zorunlu göçle gelen Türklerin hukuki hakları konusunda yaptıkları çalışmalardan bahsederek, bu tarz acıların bir daha yaşanmaması için çaba göstereceklerini söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da anma töreninde birer selamlama konuşması yaptı.

Törende ayrıca YTB tarafından hazırlanan Bulgaristan'dan zorunlu göçü anlatan kısa filmin gösterimi yapıldı ve dönemin tanıklarından Sabri İskender o dönem yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Programa ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Dönmez, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title