Haberler

Budapeşte'de Geleneksel Türk Düğünleri Tanıtıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi uzmanı Mehmet Esen'in konuşması Programdan detaylar Mehmet Esen ile röportaj Budapeşte'de geleneksel Türk düğünleri tanıtıldı Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde geleneksel Türk düğünleri tanıtıldı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Macarlar ve ülkede yaşayan Türkler büyük ilgi gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi uzmanı Mehmet Esen'in konuşması

Programdan detaylar

Mehmet Esen ile röportaj Budapeşte'de geleneksel Türk düğünleri tanıtıldı

Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde geleneksel Türk düğünleri tanıtıldı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Macarlar ve ülkede yaşayan Türkler büyük ilgi gösterdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi uzmanı Mehmet Esen, katılımcılara geleneksel Türk düğünleri hakkında bilgi verdi.

Esen, küreselleşme dolayısıyla dünya genelinde adetlerin büyük değişime uğradığını belirterek şöyle konuştu:

"Küreselleşme dolayısıyla düğünler de birbirine benzemeye başladı. Örneğin yüz yıl önce Türklerde gelinliğin rengi mor ve pembe iken bugün hem Türklerde hem Avrupa'da hem de başka bölgelerde beyaz gelinliğin kullanılmakta olduğunu görüyoruz."

Esen, Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında çok önemli bir misyon üstlendiğini, bulunduğu tüm ülkelerde Türkçenin yanı sıra Türk kültürünü de yerel halka tanıtmaya çalıştığını söyledi.

Türkler ve Macarların adet ve kültür bakımından birbirine yakın milletler olduğunu da belirten Esen, "Öncelikle bugünkü programa Macarlar büyük ilgi gösterdi. Türk düğünlerinin geçmişten günümüze nasıl bir değişime uğradığını anlattık. Düğünler farklı şekillerde de olsa bütün milletler tarafından önemli bir ritüel olarak görülmeye devam ediliyor." dedi.

Program sonrası misafirlere Türk tatlıları ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Bursa Araştırmaları Merkezi Yunus Emre Türk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title