Haberler

Bu Yıl İkinci El Otomobil Pazarı Hareketli Geçecek" - Bursa

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Özgür Maraş, ikinci el otomobil piyasasında fiyatların olması gerektiğinden düşük seyrettiğini, fiyat artışlarının halen birinci elin gerisinde olduğunu belirterek, "Bu yıl bence ikinci el otomobil pazarı hareketli geçecek.

HALUK YÜKSEL - Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Özgür Maraş, ikinci el otomobil piyasasında fiyatların olması gerektiğinden düşük seyrettiğini, fiyat artışlarının halen birinci elin gerisinde olduğunu belirterek, "Bu yıl bence ikinci el otomobil pazarı hareketli geçecek." dedi.

Maraş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adetlere bakıldığında ikinci el piyasasının, sıfır otomobil pazarına göre daha canlı olduğunu söyledi.

Satış adetlerinin hızla arttığını ancak orada da sıkıntıların bulunduğunu vurgulayan Maraş, "Bu sene, özellikle son 4-5 aydır ikinci el fiyatları, birinci el fiyatların artışı kadar yükselmiyor. Bu da piyasayı zorluyor açıkçası." ifadelerini kullandı.

Maraş, talep, fiyat, pazar ve alıcıda şu an denge bulamamış bir durum olduğunu dile getirerek, "İkinci elde fiyatlar, olması gerektiğinden düşük seyrediyor. Yani nominal artış var ama oradaki artışlar, birinci eldeki fiyat artışlarını halen takip etmiyor." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl ikinci elde 6 milyon civarında toplam hacimden bahsedildiğini hatırlatan Maraş, şöyle devam etti:

"Tabii kısa vadeli alım satımlar da var, mesela galeriler alıyor, müşteriye satıyor. Onlar da var bunun içinde. Onları düşsek bile bence minimum 3,5 milyonluk bir ikinci el pazarı var. Bu da birinci elin 1 milyon civarında olduğunu düşünürsek, bire üç gibi aslında ikinci elin pazarı var. Bu, dünyada diğer gelişmiş ülkelere bakınca çok yüksek bir oran."

"İkinci ele talep hala yüksek devam ediyor"

Maraş, ikinci el piyasasının 2018'de hareketli geçmesinin beklendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu yıl bence ikinci el otomobil pazarı hareketli geçecek. Bunun büyük nedeni birinci eldeki fiyat artışları ve bildiğiniz gibi kurlarda da artışlar devam ediyor. Yılbaşından bu yana ciddi bir artış var. Dolayısıyla bu, sıfır otomobil fiyatlarını artırıyor, bu yüzden ikinci ele talep halen yüksek devam ediyor."

Özgür Maraş, bu sene adetsel olarak ikinci el araç satışlarının 6 milyonun üzerine çıkabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title