Haberler

Bu Okulda Eğitim Başlamadı

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı bir köy okulunda öğretmen olmadığı için yeni eğitim-öğretim dönemi başlayamadı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı bir köy okulunda öğretmen olmadığı için yeni eğitim-öğretim dönemi başlayamadı.

15 öğrencisi bulunan Devecik Köyü İlkokulunda 2017-2018 eğitim öğretim yılı henüz başlamadı. Veliler, köylerinde öğretmen bulunmadığı için eğitime başlanılmadığını ve çocuklarının mağdur olduğunu dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

Devecik Köyü Muhtarı Mustafa Ayan, "Okulumuz 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı başlandığından beri, 4 haftadır öğretmensiz. Çocuklarımız köy içinde boş boş geziyor. Diğer arkadaşları farklı köylerdeki okullara gittikleri için ciddi anlamda sıkıntı içindeler. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuru yapmamıza rağmen bize cevapları 'Kadrolu öğretmen verilmiş fakat şuan güvenlik soruşturmasında' yanıtını aldık. Çocuklarımızı taşımalı olarak Kalencik köyündeki YİBO'ya götürebilirlerdi ya da sözleşmeli bir öğretmen verip çocuklarımızın eğitim ihtiyacı giderilebilirdi" dedi.

"1 AYDIR ÖĞRETMEN GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

Öğrencileri taşımalı eğitim ile geçici bir süre başka bir köyde eğitim görmesinin mümkün olduğunu belirten Velilerden Mustafa Çelik, "1 aydır okullar açıldı ama bizim köy okulumuz halen kapalı. Öğrencilerimiz okula gidemiyor. Ciddi anlamda eğitim konusunda çok sıkıntılar çekiyoruz . Ortaöğretim öğrencileri taşımalı eğitim ile Kaleincik köyünde bulunan YİBO'ya götürülüyor. Çocuklarımız 'Baba okul ne zaman açılacak' diye her sabah bize soruyor. Biz de mecburen geçiştirmek için bugün, yarın diyoruz" diye konuştu.

Çocuklarının sokakta ve mağdur olduğunu ifade eden velilerden Zeynep Büyük ise, "Çocuklarımız okulu unuttu. Okulun ne zaman açılıp ne zaman kapanacağını bilmiyoruz. 1 aydır okulumuza öğretmen gelmesini bekliyoruz" diyerek durumu aktardı.

Çocuklar da bir an önce öğretmenin gelmesini istediklerini ifade etti.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ayan Karlıova Devecik Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title