Haberler

BP Türkiye'den Çıkmayacak

Güncelleme:

BP Türkiye Ülke Başkanı Fackrell, "Türkiye'den çıkmak veya bunu planlamak gibi bir gündemimiz kesinlikle yok" dedi

BP Türkiye Ülke Başkanı Bud Fackrell, geçen yıl 11 milyar lira ciro elde ettiklerini belirterek, "BP'nin Türkiye'den çıkmak veya bunu planlamak gibi bir gündemi kesinlikle yok" dedi. Fackrell, Türkiye'nin önemli bir enerji kavşağı olduğunu söyledi. Türkiye'nin, doğusundaki ülkelerde üretilen enerjinin, batıdaki ihtiyaç sahibi tüketici ülkelere ulaştırılmasında önemli bir köprü görevi üstlendiğine işaret eden Fackrell, Türkiye'nin bu konumunun, enerji diplomasisindeki başarılı yaklaşımı sayesinde de son derece akılcı politikalarla sürdürdüğünü kaydetti. Fackrell, BP'nin küresel olarak stratejik projelerinden ikisi olan Bakü-Tiflis- Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı ve Güney Gaz Koridoru'nun Türkiye üzerinden geçtiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

JEOPOLİTİK AÇIDAN ÖNEMLİ PROJELER

"Her iki proje de Türkiye'nin enerji projeleri açısından jeopolitik önemini gösteriyor. Türkiye için önemli projelerden biri olan TANAP'ın tamamlanmasının ardından faaliyete başlayacak Güney Gaz Koridoru, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine 10 milyar metreküp gaz aktarılmasını sağlayacak. Tüm bunlar, Türkiye'nin enerji kavşağı rolünü daha da güçlendirecek. Toplam 45 milyar dolar yatırımı olan Güney Gaz Koridoru'nda (SGC) çalışmalar son hızla devam ediyor."

"GÜNEY GAZ KORİDORU BİNLERCE İSTİHDAM SAĞLAYACAK"

SGC'nin en kilit noktası olan ve BP'nin hissedarı olduğu TANAP boru hattında da inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Fackrell, şöyle devam etti:

"Üç inşaat bölgesinde kazı, kaynak ve boru yerleştirme faaliyetleri de paralel olarak gerçekleştiriliyor. TANAP'a doğalgaz getirecek olan, BP tarafından işletilen Şah Deniz 2 projesi ve Güney Kafkas Boru Hattı'nda projenin tamamlanma oranı ekipman tedarik, inşaat ve mühendislik çalışmaları anlamında yüzde 66'ya ulaştı. İlk doğalgazın 2018'de çıkartılması bekleniyor. Hazar Denizi'nden çıkartılan doğalgazı tarihte ilk defa Avrupa'ya ulaştıracak olan SGC projesi kapsamında ilgili ülkelerde binlerce kişiye yeni istihdam olanağı yaratılacak."

"TÜRKİYE'DEN ÇIKMAK YOK, YATIRIMA DEVAM"

Fackrell, Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin Türkiye'deki Petrol Ofisi akaryakıt bayilerini satışa çıkarmasının sorulması üzerine ise şöyle yanıt verdi: "BP Türkiye'de 104 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Az önce de belirttiğim gibi BP'nin yürüttüğü, küresel olarak stratejik 2 projesi de Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Akaryakıt iş kolumuzda ise bayi sözleşmelerinin çok büyük çoğunluğunun yenilendiği 2015 sürecinde, BP Türkiye ailesine yeni istasyonlar ekledik ve sonuçta bayi sayımızı artırarak 670'e ulaştık. Son 2 yıldır sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştiriyoruz. Özellikle yaptığımız yatırımlarla satış hacmimizi çok artırdık. 2015'te 11 milyar lira ciro elde ettik. Bu gelişmelerden de anlaşılacağı üzere BP'nin Türkiye'den çıkmak veya bunu planlamak gibi bir gündemi kesinlikle yok.Türkiye'de devam eden Güney Gaz Koridoru projesiyle ilgili yatırımlar da devam ediyor." Fackrell, 2015'in akaryakıt yatırımları için iyi bir yıl olduğunu belirterek, "Burada 'acenta modeli' işletmeciliğindeki yatırımlarımız da planlandığı gibi devam ediyor ve halen 34 istasyon olan bu sayı giderek artıyor. Bu çerçevede yenilenen Bostancı'da Güney ve Kuzey istasyonlarımız hizmete giriyor. Bunun dışında da BP olarak her zaman hem ekonomiye hem enerji sektörüne hem de topluma katkı sağlayacak yatırımları sürdürmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Ceyhan Bakü Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (1)

TürkMobil-ANDROID:

Herseyi yanliz yapabileceginizi tek basina turkiyenin dunyaya yetebilecegini dusunuyosunuz sif sizin gibi dar kafalilar yuzunden turkiye bu halde biraz daha verim alinabilcek aciklamalar yapilsa daha iyi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title