Haberler

Bolu'da etkili olan sağanağın ardından hasar tespit çalışması yapılıyor (DRONE)

Bolu'da etkili olan sağanağın ardından hasar tespit çalışması başlatıldı.

Bolu'da etkili olan sağanağın ardından hasar tespit çalışması başlatıldı.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, dün 15.00-20.30 saatlerinde etkili olan kuvvetli yağışta metrekareye Bolu merkezde 32.4, Bolu Dağı'nda 22.8, Dörtdivan Çetikoren köyünde 81.6, Dörtdivan'da 27.7, Mudurnu'da 27.4, Yeniçağa'da 25.2, Gerede'de 10.8, Göynük'de 1, Mengen'de 10.9 ve Kıbrıscık'ta 4.4 kilogram yağış düştü.

Sağanağın su baskını ve sele neden olduğu kentte, merkeze bağlı Tekkedere, Arıklar, Kındıra, Bozarmut, Rüzgarlar, Çatakören, Bakırlı, Baltalı, Çaygökpınar, Aşağıkuzören, Örencik, Avşar, Aydıncık köyü ile Bahçelievler, Sümer, İhsaniye ve Tabaklar mahallelerinde hasar oluştu.

Sağanaktan Dörtdivan ilçesinde Çavuşlar Mahallesi, Çetikören ve Yağbaşlar köyü, Yeniçağa ilçesinde Dereköy, Aşağıkuldan, Yukarıkuldan, Eskiçağa köyü ile Yeniçağa Sanayi Bölgesi ve D-100 kara yolu da etkilendi.

Ekipler tarafından yapılan çalışma kapsamında, Dörtdivan Çetikören köyünde bir çift, Yağdaşlar köyünde araç içinden 3 vatandaş, Bolu merkez Tekkedere köyünde 1 çoban, Rüzgarlar köyünde 1 vatandaş ile sel suları içinde kalan 1 traktör kurtarıldı.

Ayrıca menfezin taşması nedeniyle bir süre ulaşıma kapanan D-100 kara yolu, çalışmaların ardından tekrar trafiğe açıldı.

Bolu merkez Çatakören köyünde 3 büyükbaş, Tekkedere köyünde 34 büyükbaş, Kındıra köyünde 30 büyükbaş hayvan ile Dörtdivan ilçesinde iki kümeste kısmi zayiat olurken, bazı ev, tarım arazileri, bahçeler ve meralar kısmen zarar gördü.

Kentte ekipler, hasar tespiti için çalışmalara başladı.

Çalışmalar, Bolu Valiliği koordinasyonunda Bolu ve Düzce belediyeleri itfaiye müdürlüğü, Düzce arama kurtarma ekibi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, Dörtdivan itfaiyesi, Yeniçağa, Gerede ve Dörtdivan Özel İdaresi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, Karayolları, DSİ, Kızılay Bolu Şubesi ve Bolu Mahalle Afet Gönüllülerinin ekip ve ekipmanlarıyla devam ediyor.

Turuncu alarm verildi

Öte yandan gün içerisinde 15.00-18.00 saatlerinde kentte etkili olması beklenen sağanakla ilgili turuncu alarm verildi.

Sağanak ve sonrasında oluşabilecek olumsuzlara karşı personel teyakkuz halinde bekletiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Dörtdivan Gerede Bolu Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title