Haberler

Böhmermann Hakkında Hukuki Sürecin Başlatılmasına Onay

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu'nun açıklaması Böhmermann hakkında hukuki sürecin başlatılmasına onay TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu: "Sayın Böhmermann, ırkçı söylemler kullanarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın temsil ettiği cumhurun tamamını hedef alarak, hakarette bulunmuştur" TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, okuduğu şiirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden komedyen Jan Böhmermann hakkında, yargılanması talebiyle hukuki süreç başlatılmasına onay verilmesine ilişkin, "Sayın Böhmermann, ırkçı söylemler kullanarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın temsil ettiği cumhurun tamamını hedef alarak, hakarette bulunmuştur.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu'nun açıklaması Böhmermann hakkında hukuki sürecin başlatılmasına onay

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

"Sayın Böhmermann, ırkçı söylemler kullanarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın temsil ettiği cumhurun tamamını hedef alarak, hakarette bulunmuştur"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, okuduğu şiirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden komedyen Jan Böhmermann hakkında, yargılanması talebiyle hukuki süreç başlatılmasına onay verilmesine ilişkin, "Sayın Böhmermann, ırkçı söylemler kullanarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın temsil ettiği cumhurun tamamını hedef alarak, hakarette bulunmuştur." dedi.

Yeneroğlu, Almanya'nın Köln kentine hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir hafta içinde Alman Hükümetine yönelik ciddi baskının olduğunu söyledi.

Bu ülkedeki iç kamuoyunu ciddi manada meşgul eden bir tartışmanın olduğunu belirten Yeneroğlu, "Bu tartışma sanki Alman hukukunda basın, fikir ve özellikle sanat özgürlüğünün sınırı yokmuş gibi bir algı ortaya çıkarılarak, yani hakaretin de dozajı, gerçekten insan onurunu zedeleyici hali tamamen gözardı edilerek, 'batı dünyasının özgürlük mücadelesiymiş' şeklinde takdim edildi. Oysa bu meselede tamamıyla çok ağır bir hakaretin sonucunda, özellikle hiciv kültürünün de, basın ve bundan daha da önemlisi bu bağlamda sanat özgürlüğünün sınırlarının Alman Anayasa Mahkemesinin belirlediği çerçevede ele alınması ve karara bağlanmasıyla ilgili bir süreç işliyor." diye konuştu.

İki ülke ilişkilerinin zarar görmemesini istediklerini ifade eden Yeneroğlu, bir soru üzerine Almanya'daki hukuki sürece ilişkin Türkiye'nin bir müdahillik durumunun olmadığını bildirdi.

Alman Ceza Kanunu'nun 103. maddesiyle ilgili bir hakaret davasının görüleceğini aktaran Yeneroğlu, "Sayın Böhmermann, sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmemiştir. Aynı zamanda, bu bile başlı başına çok ciddi bir meseledir ama bunun ötesinde Sayın Böhmermann, ırkçı söylemler kullanarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın temsil ettiği cumhurun tamamını hedef alarak, hakarette bulunmuştur. Biz de bu meselenin siyasi bir boyut kazanmasını istemiyoruz." ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, açıklamanın ardından THY'ye ait tarifeli uçakla Köln'e hareket etti

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Yeneroğlu Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title