Haberler

'Böbrek taşı' ağrılarından kurtulmak mümkün

Güncelleme:

'Böbrek taşı' ağrılarından kurtulmak mümkün Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkıran, böbrek taşı hastalığı ve tedavisi hakkında bilgiler vererek böbrek taşı ağrılarından kurtulmanın mümkün olduğunu açıkladı.

'Böbrek taşı' ağrılarından kurtulmak mümkün

GAZİANTEP - Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkıran, böbrek taşı hastalığı ve tedavisi hakkında bilgiler vererek böbrek taşı ağrılarından kurtulmanın mümkün olduğunu açıkladı.

Dünya'da böbrek taşları en sık görülen böbrek rahatsızlıklarından biri olarak biliniyor. Erkeklerin yüzde 10'u, kadınların yüzde 3'ü hayatlarının bir döneminde böbrek taşı sorunu ile karşılaşıyor. Türkiye'de de özellikle iklimi sıcak bölgelerde görülen böbrek taşı rahatsızlıkları, gelişen teknoloji sayesinde ameliyatsız ve acısız şekilde tedavi edilebiliyor. Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkıran, böbrek taşı hastalığı ve tedavisi hakkında bilgiler verdi. Böbrek taşı hastalığının Türkiye'de yoğun olarak sıcak iklimli bölgelerde görüldüğünü belirten Dr. Taşkıran, hastalığını en bilindik belirtisinin yoğun ağrılar olduğunu söyledi. Türkiye'de en fazla kalsiyum oksalat ve kalsiyum sitrat taşlarının görüldüğünü ifade eden Dr. Taşkıran, "Hastalar öncelikle üroloji hekimine muayene olduktan sonra, idrar yollarında enfeksiyon olmadığına kanaat getirip, gerekli tedaviyi aldıktan sonra hastaya taş kırma uygulanmaktadır. Hastalarımızın bir kısmında Holmium Lazer dediğimiz kapalı ameliyat yöntemiyle taş kırma uygulayabildiğimiz gibi film çeker gibi bir sedyeye yatırılarak ayaktan taş kırma yöntemi de uygulanabilmektedir. Biz bu yönteme Extracorporeal shock Wave Litotripsi adını veriyoruz. Bu hastalarımızın çoğunda taşlar küçük olup kısa sürede taşlar kırılıp düşmektedir" dedi. Hastaların 5-6 seans süre ile taş kırma operasyonuna girebildiğini ifade eden Dr. Mehmet Taşkıran, "Taşların cinsine göre de eğer taş sertse daha uzun sürede, yumuşak ise daha kısa sürede taşlar kırılıp daha az seans ile düşmektedir. Ülkemizde de en çok kalsiyum oksalat ve kalsiyum fosfat gibi böbrek taşları görülmektedir" şeklinde konuştu.

İki ve dört seansta taşların kırabildiği gibi kırılamayan taşlar sonrasında da hastanın ameliyata yönlendirildiğini ifade eden Dr. Taşkıran, "Biz bu hastaların taşlarının kırılmadığı takdirde Holmium Lazer yöntemiyle teknolojide yeni gelişen sistemleri kullanarak taş kırmayı uygulamaktayız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Taşkıran Gaziantep Taşkıran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title