Haberler

Bitlis'te kar kalınlığı 2,5 metreyi buldu; 257 köy yolu ulaşıma kapalı

Güncelleme:

Bitlis'te kar kalınlığı 2,5 metreyi buldu; 257 köy yolu ulaşıma kapalıBİTLİS'te etkili olan yoğun yağış sonrası kent merkezinde kar kalınlığı, 2,5 metreye ulaşırken, 257 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Bitlis'te kar kalınlığı 2,5 metreyi buldu; 257 köy yolu ulaşıma kapalı

BİTLİS'te etkili olan yoğun yağış sonrası kent merkezinde kar kalınlığı, 2,5 metreye ulaşırken, 257 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Bitlis'te 1 haftadır etkili olan ve hala devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Tek katlı evlerin, otobüs duraklarının, trafik işaret levhalarının ve park halindeki araçların kara gömüldüğü kent merkezinde kar kalınlığı 2,5 metreye ulaştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı, 4 metreyi aştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle 257 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi'nden yapılan açıklamada; köy yollarının ulaşıma açıldığı; ancak kısa sürede yeniden kapandığı belirtilirken, çalışmaların 9 şantiyedeki 90 kişilik personel ve 70 iş makinesi ile aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Kar yağışı ile belediye ekipleri de yoğun çalışma yürütmeye başladı. Yetkililer, İl Özel İdaresi ekipleri ile Karayolları ekiplerinin yol ağlarında ara vermeden çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bitlis Valiliği'nce de kar yağışı nedeniyle okulların pazartesi gününe kadar tatil edildiği duyuruldu. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayıldığı belirtildi.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, kentte pazartesi gününe kadar kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title