Haberler

Bitlis'in Tanıtımı İçin Çekimlere Başlandı

Bitlis ve ilçelerindeki tarihi mekan ve doğal güzelliklerin tanıtımı için çekimlere başlandı.

İl merkezi ve ilçelerdeki tarihi mekanların ve doğal güzelliklerin turizme kazandırılması amacıyla Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ile Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği, tanıtım için ilk çekim Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nda yapıldı.

Bitlis Valiliği ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEU) desteğiyle Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü'nde başlanan çekimler, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TATSO) ev sahipliğinde, ilçe merkezi ve Van Gölü'nün Tatvan sahilinde devam etti.

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, yaptığı açıklamada, protokol kapsamında çekimlere ilk olarak Tatvan'daki Nemrut Krater Gölü ve diğer tarihi ile turistik mekanlardan başladıklarını söyledi.

Milli seferberlik kapsamında tanıtma seferberliğinin de başlatıldığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Çekimler Bitlis ile sınırlı kalmayacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki farklı illerde de tanıtım seferberliği hayata geçirilecek. Burada elde ettiğimiz materyal ve bilgileri, ulusal ve uluslararası alanlarda gerçekleştirilecek tanıtım çalışmalarında kullanacağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tanıtımını yapmak ve turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Bitlis'in UNESCO unsuru olan Ahlat'taki Selçuklu Mezarlığı'nın da ana listeye girmesi için seferberlik kapsamında ciddi bir çalışma yürüteceğiz."

İlçede çekim yapan ekibe eşlik eden TATSO Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin ise yapılacak tanıtımın turizm anlamında bölgeye büyük katkı sunacağını belirtti.

TATSO olarak projeye tam destek verdiklerini kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

"Bu projenin hayata geçirilmesiyle başlı başına adeta bir açık hava müzesi konumunda olan Bitlisimiz ilçeleriyle her gün binlerce turistin ziyaret edeceği bir tarihi ve turistik şehir haline gelecektir. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emekleri bulunan başta Eren Holding ve BETAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren'e, TUTAP yetkililerine ve katkı sunan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum."

Tatvan'da çekim yapan ekibe, TATSO Meclis Başkanı İhsan Bakırhan da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Eren Üniversitesi Bitlis Valiliği Nemrut Dağı Tatvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title