Haberler

Bir Yılda Bin 250 Sokak Köpeği Sahiplendirildi

Bir yılda bin 250 sokak köpeği sahiplendirildiGAZİANTEP - Gaziantep'te bir yıl içerisinde sokaktan toplanan bin 250 adet sokak köpeği sahiplendirildi.

Bir yılda bin 250 sokak köpeği sahiplendirildi

GAZİANTEP - Gaziantep'te bir yıl içerisinde sokaktan toplanan bin 250 adet sokak köpeği sahiplendirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal hayatı koruma Daire Başkanlığı tarafından sokakta zor koşullarda yaşayan veya yaralı halde bulunan 3 bin 570 hayvan toplandı. Gaziantep Hayvanat Bahçesinde oluşturulan hayvan besleme evi ile barınaklarında bakımı yapılan hayvanlardan bin 250'si gerekil bakım ve tedavisinin ardından sahiplendirildi. Öte yandan sokak hayvanlarının mağdur olmaması için çalışma yürüten ekipler kentin 25 farklı noktasında sokaktaki kedi ve köpekler için su yem ihtiyacını giderebileceği barınak ve yemlik oluşturdu. Sokak hayvanlarına yönelik çalışma yapan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Gaziantep'in 9 ilçesinde bir yıl içerisinde 3 bin 570 tane sokak köpeğini Hayvanat Bahçemizde bulunan barınağımıza getirerek, burada o hayvanları aşıladık ve kısırlaştırdık. Bu hayvanlardan tekrar bin 250 tanesini sahiplendirdik" dedi.

Petshop'tan kedi ve köpek almayın çağrısı

Özsöyler, sokak hayvanlarını hatırlatarak, vatandaşların petshoplardan köpek veya kedi satın almalarını isteyerek, "Vatandaşlarımızın petshoptan köpek almasına gerek yok. Gaziantep Hayvanat Bahçemize gelip bu köpeklerden istediklerini ücretsiz olarak sahiplenebilirler. Bu hayvanları buraya getirerek, kuduz aşılarını ve kısırlaştırmalarını yaparak şehrimizin 25 farklı noktasında bulunan besleme noktasına da bu hayvanları bırakıyoruz. Ayrıca her gün toplamda 5 araçla bu hayvanları gezerek tedavilerini yapıyoruz. Bir aracımız da bu noktalarda yaşayan hayvanlar için yem bırakıyor. Ayrıca bir ambulansla yaralı köpek ve kedileri gelen ihbarları değerlendirip Hayvanat Bahçemize getirip tedavilerini yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title