Haberler

Bingöl Şehit Korucu, Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucusu Mansur Salcan'ın naaşı, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Ilıcalar Beldesi İçpınar Köyü'ne uğurlandı.

Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucusu Mansur Salcan'ın naaşı, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Ilıcalar Beldesi İçpınar Köyü'ne uğurlandı. Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, gözyaşlarına hakim olamadı. Bingöl Valiliği önünde, şehit güvenlik korucusu Mansur Salcan için düzenlenen cenaze törenine ValiYavuz Selim Köşger, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, 49'uncu Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Bayar, güvenlik korucusu ve şehit yakınları ile askeri erkan katıldı.

VALİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Şehit naaşının alandaki katafalka konulsamısyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende gözyaşları arasında konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bugün yine bizim için hüzün günü. Bilmiyorum bu İçpınar Köyü'nün kaçıncı şehidi, Ilıcalar'ın kaçıncı şehidi? Toprağa düşen kaçıncı şehit bu? Saymıyoruz. Bingöl meydanında, bu toprakların altında sürüngenler için yaşayanlar değil, onların ağa babalarına, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren, İdlib'de kimyasal silahlarla çocukları yakan ağa babalarına ve ülkemizi oralara çevirmeye çalışan emperyalist güçlere Bingöl'den, imanla, kararlılıkla ve cesaretle haykırıyoruz ki, bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Elmalı'dan, Ağaçeli'nden, Sekaran'dan, Bingöl'den yükselen bu sesi dindiremeyeceksiniz. Bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Allah'ın izni ile bu ezanlar dinmeyecek" dedi. Yapılan konuşmanın ardından şehit güvenlik korucusu Mansur Solcan'ın naaşı defnedilmek üzere köyüne gönderildi. 43 yaşındaki şehit güvenlik korucusu Mansur Salcan, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enver Fehmioğlu Ilıcalar Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title