Haberler

Bilgen: (Dokunulmazlık) 'Sayısal Olarak Güçlerinin Yeteceği Bir Durumdur'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : HDP sözcüsü Ayhan Bilgen'in konuşması HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca'nın konuşması HDP Parti Sözcüsü Bilgen: "(Dokunulmazlık konusunda AYM'ye başvurulup başvurulmaması) Biz o aşamaya geldiğinde konuyu tartışacağız, değerlendireceğiz ve bütün haklarımızı kullanacağız" HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili konunun Anayasa Mahkemesine taşınıp taşınmayacağına ilişkin, "Biz o aşamaya geldiğinde konuyu tartışacağız, değerlendireceğiz ve bütün haklarımızı kullanacağız." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen'in konuşması

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca'nın konuşması HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

"(Dokunulmazlık konusunda AYM'ye başvurulup başvurulmaması) Biz o aşamaya geldiğinde konuyu tartışacağız, değerlendireceğiz ve bütün haklarımızı kullanacağız"

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili konunun Anayasa Mahkemesine taşınıp taşınmayacağına ilişkin, "Biz o aşamaya geldiğinde konuyu tartışacağız, değerlendireceğiz ve bütün haklarımızı kullanacağız." dedi.

Bilgen ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Meclis'in gündemine getirilmek üzere dokunulmazlıklarla ilgili değişiklik önerisinin imzaya açıldığını belirten Bilgen, başından beri bu konudaki tavırlarının net olduğunu söyledi.

Bilgen, "Birkaç ay içerisinde zaten bir anayasa değişikliği, bir yeni anayasa önerisi Meclis'in gündemine gelecekken, anayasal bir konuyu alelacele imzaya açmak ve gündeme getirmek, bunun aslında başkanlık eksenli bir anayasayla ilgili bir test süreci olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin ciddi sorunları varken, toplumun dikkatini ve siyasetin gündemini, dokunulmazlığa odaklamanın, siyasetin yetmezliğini örtmeye çalışma girişimi olduğunu ileri süren Bilgen, dokunulmazlık konusunun artık bir anayasa düzenlemesinde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Bilgen, bir muhalefet partisinin kendi iç kongre tartışmalarını bastırmak, kendi gündemini örtmek için şiddet ve nefret söylemini kullanarak HDP'ye saldırdığını öne sürerek, kendilerinin bu seviyeye inmeyeceğini söyledi.

"Sayısal olarak güçlerinin yeteceği bir durumdur"

Bilgen, "terörle ilgili dokunulmazlık dosyalarının TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonunda ele alınarak, Genel Kurul'a gönderilmesine" ilişkin soru üzerine, bu düzenlemenin hangi şekilde işleyeceğinin net biçimde belli olduğunu söyledi.

"Bu prosedürü rutin olarak işletmek elbette onların sayısal olarak güçlerinin yeteceği bir durumdur" diyen Bilgen, yolsuzluk, yüz kızartıcı gibi konularda hiçbir şekilde bunun arkasına saklanılmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

"Konuya ilişkin Anayasa Mahkemesine başvurup, başvurmayacakları" sorusuna da Bilgen, "Biz o aşamaya geldiğinde konuyu tartışacağız, değerlendireceğiz ve bütün haklarımızı kullanacağız." yanıtını verdi.

"Konuyu özünden saptırmaları doğru değil"

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Konca da Karaman'daki istismar iddialarıyla ilgili konuyu parti olarak takip ettiklerini, eleştiride bulunduklarını ve konunun araştırılması için önerge verdiklerini kaydetti.

Gensoru verdiklerini de anımsatan Konca, "Parlamento, özelde de hükümet, sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı değil, Milli Eğitim Bakanlığının da bu konuda sorumluluğunu yerine getirmesi gerekirken, son günlerde AKP-CHP arasında siyasi bir rövanşa döndü." ifadelerini kullandı.

Konca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "Kılıçdaroğlu'nun cümlesini gerekçe yaparak, konuyu özünden saptırmalarını doğru bulmuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Bilgen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title