Haberler

Beyrut'taki Canlı Bomba Saldırısını IŞİD Üstlendi

Güncelleme:

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta akşam saatlerinde düzenlenen 2 intihar saldırısında ölü sayısının 43'e yükseldiği, 200'ün üzerinde de yaralının olduğu bildirildi. Olayı ise terör örgütü IŞİD üstlendi.

TERÖRİSTLER ÖLÜ OLARAK BULUNDU

Liderliğini İran yanlısı Hasan Nasrallah'ın yaptığı Hizbullah'ın kalesi konumundaki Burc El Baracneh bölgesinin Hüseyniye Mahallesi'nde bir dakika arayla iki intihar saldırısı gerçekleştirildi. Lübnan Sağlık Bakanı Vail Ebu Faur, patlamanın olduğu ilk anda 27 olarak açıklanan ölü sayısının 43'e yükseldiğini, 200'ün üzerinde de yaralı olduğunu açıkladı. Bakan Faur, intihar eylemini gerçekleştiren iki teröristin de ölüler arasında bulunduğunu kaydetti.

IŞİD, EYLEMİ HİZBULLAH'A KARŞI YAPTI

Öte yandan, intihar eylemini, IŞİD terörü örgütü yayınladığı bir yazı ile üstlendiğini duyurdu. IŞİD, intihar saldırısını gerçekleştirenin ise bir kişi olduğunu açıkladı. Bakanlık ise teröristlerin iki kişi olduğunu belirtmişti. IŞİD, Hizbullah'ın Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esed rejimine verdiği desteği de hatırlatarak bu eylemi bir misilleme olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

BÖLGEDE SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Beyrut yönetimi, yarın için resmi yas günü ilan ederek bölgede sıkı güvenlik önlemi aldığını duyurdu. Asker, polis ve istihbarat görevlilerine ülke çapında güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarması için yetki verildiği aktarıldı. Lübnan 15 Ağustos 2013'te de 27 kişinin öldüğü bir saldırıya maruz kalmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Lübnan Beyrut İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (56)

NİCE:

Bakın IŞİD yaptıgı her seyi delikanlı gibi üstleniyor. Ankara ve Suruçu PKK patlattı. . Eğer IŞİD patlatsaydı üstlenirdi. Kimse IŞİD e laf atmasın.

64
61
yanıtYanıtla
Sumalak:

Beyin yoksulu seni, senin gibi nice ahmaklar görduk şimdi hepsi cehennemde yaniyor ve bu daeş in varacagi yer cehennemdir

yanıt6
yanıt7
KÜRT HESO:

NICE SEN ISIDLISIN SENIN GIBILERI TC COK BUNU BIL KÜRTLERE BASA CIKAMASINIZ KÜRTLER SIZI SAKALINIZA ASACAK TUTUMU YPG KOMUTANI SNIN SAKALI ISIDIN IKI ELIYLE TUTUP NASIL KOPARDI SAKALI CANLI CANLI YASASIN YPG!!!!

yanıt2
yanıt3
Omer:

Devami gelir insaALLAH

19
40
yanıtYanıtla
muşlu:

işid yüreğin varmı israile bir çakıl at ama konu mesep oldumu hele şia o zaman orda olur işid sen nasıl orta doğunun kalbine zehirli bir hançer oldun inşalah zehirinde boğulursun

38
11
yanıtYanıtla
antipkk:

Ne ISID nede Hizbullahin Malidir Islam bunu böyle bilsin herkes!

yanıt0
yanıt0
diyarbekirli:

Hizbullat hırlı durmuyordu yerinde bela belayı vurmuş işte al birini vur ötekine

22
17
yanıtYanıtla
....:

cahil ordaki hizbullahın turkiyedeki ile alakası yok. cahil

yanıt14
yanıt9
YASASIN YPG:

DIYARBAKIRLI ISIDLI ULAN SONNEFESE KADAR KÜRTLER SAVASACAK SENIN ISID KÖPEKLERINLE GÖRECEN YASASIN YPG !!!!

yanıt3
yanıt5
AbdullahMobil-ANDROID:

Devami gelsin insallah . ne kadar kafir siiler oldurulurse azdir.

9
30
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title