Haberler

Beşiktaş'ın Mevcut Kadrosundan Fenerbahçe'ye Golü Olan Oyuncu Yok

Güncelleme:

Beşiktaş'ta sakat olan ve bu nedenle kadroda bulunmayan Caner Erkin dışında Fenerbahçe'ye karşı golü bulunan oyuncu yok. Fenerbahçe ise Beşiktaş'ı kupada 34 senedir yenemiyor.

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur karşılaşmasında ligin lideri Beşiktaş ile yaşadığı puan kayıplarıyla zirveden uzaklaşan Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

BEŞİKTAŞ EZDİ GEÇTİ

Son 16 turunda iki büyük takımın karşılaşması ister istemez daha önce oynanan maçları da akıllara getirdi. Beşiktaş bu kulvarda ezeli rakibine hayli üstünlük kurmuş durumda. Türkiye Kupası maçlarında daha önce 12 kez karşı karşıya gelen ezeli rakiplerde Beşiktaş'ın 9, Fenerbahçe'nin ise 3 kez turu geçme başarısı bulunuyor.

34 YILLIK HASRET

Sarı-lacivertli ekip, Türkiye Kupası'nda Beşiktaş karşısındaki son galibiyeti 34 sene önce aldı. 1982-83 sezonunda oynanan kupa mücadelesinde 90 dakika 1-1'lik skorlar sona erse de sarı kart cezalısı Mehmet Ekşi'nin forma giymesiyle Fenerbahçe maçı hükmen kazandı. Bu galibiyet sonrasında oynanan 15 karşılaşmada ise, Beşiktaş üstünlüğü vardı.

BEŞİKTAŞ'TA F.BAHÇE'YE GOL ATAN YOK

İki takımın bu sezonki kadroları göz önünde bulundurulduğunda, rakip takım ağlarına en çok gol bırakan isim Moussa Sow olarak göze çarpıyor. Senegalli yıldız Beşiktaş'a karşı oynadığı 9 karşılaşmada 8 kez ağları sarsma başarısı gösterdi. Beşiktaş'ta ise Fenerbahçe ağlarını sarma başarısı gösteren tek futbolcu sakatlığı sebebiyle formasından uzak kalan Caner Erkin. 2006 yılında Manisa'da oynarken Fenerbahçe'ye karşı gol sevinci yaşayan Caner Erkin'in dışında Beşiktaş'ta Fenerbahçe'ye karşı gol atan futbolcu yer almıyor.

Kupadaki bu geçmişi ve istatistikleri bir kenara bırakırsak, iki takım içinde önemli bir karşılaşma oynanacak. Ligde umduğunu bulamayan ve son haftada alınan Kayseri mağlubiyetinin yaralarını sarmak için sahaya çıkacak olan Fenerbahçe, diğer tarafta lig, Avrupa ve kupa olmak üzere 3 kulvarda yoluna devam eden Beşiktaş arasında seyir zevki yüksek bir karşılaşma bizleri bekliyor.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Türkiye Kupası Caner Erkin Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title