Haberler

Berfu Yenenler'in 1999 Gölcük depreminde yaşadığı acı yürek burktu

Güncelleme:

Eser Yenenler'in eşi Berfu Yenenler, 1999 yılında Gölcük depremiyle ilgili bir anısı sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı. Depremde yakın komşularını kaybetmenin acısını yaşayan Yenenler'in paylaşımı herkesin yüreğini yaktı.

Oyuncu ve sunucu Eser Yenenler'in eşi Berfu Yenenler, sosyal medya hesabından 1999 yılında ailesini kaybeden çocukluk arkadaşının hikayesini anlattı.

"TATİLE GİTTİK İKİ GÜN SONRA DEPREM OLDU"

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremden sonra zor durumda olan depremzedeler için ihtiyaç malzemelerini gönderen Yenenler çiftinden dikkat çeken bir paylaşım geldi. İki gündür gelen deprem görüntülerini izleyemediğini söyleyen Berfu Yenenler, 1999 yılında Gölcük'de meydana ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği olay hakkında şunları anlattı:

"Fotoğrafın tarihi Eylül 1999. Bilenler vardır belki ben İzmitliyim. Bu fotoğraf da Gölcük depreminden 1 ay sonra İzmit'de çekilmiş. Çocukluk arkadaşımla. Biz deprem olduğunda İzmit'te değildik, yaz tatiline gitmiştik. Aslında çocukluk arkadaşım ve ailesiyle birlikte gidilecekti o tatile. Onlar borçlarından dolayı iptal etmek zorunda kalmıştı tatili, onlar gelemedi biz gittik. Gittiğimizin ikinci günü deprem oldu İzmit'te."

Berfu Yenenler'in 1999 Gölcük depreminde yaşadığı acı yürek burktu

"YAŞANANLARIN BIRAKACAĞI ACIYI TAHMİN BİLE EDEMİYORUM"

"Çocukluk arkadaşım annesini, babasını, kardeşini bütün ailesini depremde kaybetti. Onun yerinde ben de olabilirdim, tatile gitmekten biz de vazgeçebilirdik. İki gündür gelen görüntüleri izlemeyi bile kalbim kaldırmıyor, yaşananların acısını bırakacağı yarayı tahmin bile edemiyorum. Sadece bu fotoğraftan sonra çok iyi bildiğim bir şey var, hepimiz olabilirdik, olabiliriz..."

Berfu Yenenler'in 1999 Gölcük depreminde yaşadığı acı yürek burktu

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Eser Yenenler Sosyal Medya Gölcük Haberler

500

Yorumlar (23)

BRO:

Deprem değil, binalar öldürüyor. Kaliteli malzeme kullanmayan katil müteahhitler ve onlara göz yumanlar öldürüyor. Deprem doğal afettir, Rabbim kendisini hatırlatıyor nankör insanoğluna. Tedbirini al diyor. Vesselam.

42
0
yanıtYanıtla
BROTHER:

ÇOK DOĞRU SANA KATILIYORUM BRO.

yanıt2
yanıt0
RACO:

şimdi benim anlamadığım bu büyük felaketlerin hepsinde milyonlarca lira binlerce gıda yiyecek giyecek artı devlet yardımı yapılıyo peki gerçekten bunlar ihtiyaç sahiplerine ulaşıyormu toplanan milyonlardan kaç aileye kaç lira veriliyor bunların hepsi muamma

23
2
yanıtYanıtla
coni:

benimde kafami kurcaliyo sadece acun 50 milyon topladi ne olcak o para bilmem ?

yanıt5
yanıt0
TAKO:

sadece acunun topladığı parayla tüm depremzedeler yepyeni bir hayata başlayabilir ama şimdiye kadar hiç öyle olmadı depremzedeler aylarca çadırlarda soğuk çamurun içinde yıllarını geçirdi olmuyor maalesef insanlara milyonlardan bahsediliyo ama depremde zarar görenlere ne dağıtılıyor??

yanıt5
yanıt0
tripleks:

39 yurttaşımız hayatını kaybetmiş 2000e yakında yaralımız var bu milyonlarla bu insanların yepyeni bir yaşama başlaması lazım takip edin bakalım nolacak yine çadırlarda yıllarını geçirip uyduruk devlet tokileriyle baştanmı savılacak insanımız bunu görücez??

yanıt4
yanıt0
SES VER:

BUNU ASLA ÖĞRENEMEYECEĞİZ . . . . :(

yanıt3
yanıt0
gülbeyaz:

2020 nin başı imtihan dolu umarım bütün yıl böyle gitmez. . .

13
1
yanıtYanıtla
Zühtü:

Zühtü

yanıt0
yanıt0
Zühtü:

Sen kimsin la

yanıt0
yanıt1
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title