Haberler

    Belçika Birası Unesco'dan Onay Bekliyor

    Belçika'nın bira kültürü UNESCO'nun "Somut Olmayan Kültürel Miras" listesine girebilir.

    Belçika'nın bira kültürü UNESCO'nun "Somut Olmayan Kültürel Miras" listesine girebilir.

    Yüzlerce çeşit birasıyla tanınan Belçika, Birleşmiş Milletler'den "Belçika bira üretim ve içme kültürünün" koruma değerinde olan geleneklerden biri olarak kabul edilmesini talep etti.

    Konuyla ilgili konuşan Belçika Bira Federasyonu Başkanı Jean Louis Van de Perre, Bizim kendimize ait bir bira kültürümüz var. Bira müzelerimiz, sadece bira servis eden barlarımız, hatta birayı servis etmek için bir ritüelimiz bile var." dedi.

    The history of beer clarified in an interesting animation. #historyofbeer #belgianbeerhttps: //t.co/oaPu8peXow pic.twitter.com/uYj22yfEty— Belgian Beer Factory (@BelgBeerFact) 26 octobre 2016

    Belçika'nın başvurusunu yapan Belçika Bira Ticareti Birliği'ne göre, ülkede yaklaşık bin 500 farklı bira çeşidi ve 200 kadar bira fabrikası bulunuyor. Ayrıca birayla yapılan ulusal yemekler de var.

    Brüksel'deki birahanelerde toplanan gençler de UNESCO'nun Belçika'nın talebini kabul etmesini istiyor:

    "Belçika birası, kültürümüzün bir parçası. Saat daha 18: 30 fakat birahaneler tıkım tıklım dolu. Burada herkes bira içer. Farklı biralar içmek, birahanelerde bir araya gelmek kültürümüzün bir parçası."

    The Belgian Beer #Book: Tapping into Belgian #beer culture. https: //t.co/k9paETL8T4 #thebelgianbeerbook #hetbelgischbierboek #belgianbeer pic.twitter.com/p1rknOQurS— Beer Tourism (@Beer_Tourism) 17 novembre 2016

    Önümüzdeki hafta Addis Ababa'da bir araya gelecek olan UNESCO Maddi Olmayan Miras Komitesi'nin, Hint yogası, Çek ve Slovak kuklaları gibi Belçika'nın da talebinin bulunduğu 36 teklifi görüşmesi bekleniyor.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 25 november 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Birleşmiş Milletler Jean Louis Belçika Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title