Haberler

Avukatlar yasak dinlemedi! Meclis'e yürümek isteyen baro başkanları barikata takıldı

Güncelleme:

Çoklu baro sistemine tepki göstermek için toplanan baro başkanları, Ankara Valiliğinin aldığı 15 günlük gösteri ve yürüyüş yasağına rağmen adliye önünde toplandıktan sonra Meclis'e yürümek istedi. Polis ekipleri barikat kurarak avukatlara müsaade etmedi.

AK Parti'nin düzenleyip Meclis'e sunduğu ve çoklu baro sistemini öngören teklife avukatların tepkisi sürüyor. Yeni sistemin avukatları fişleyeceğini savunan avukatlar, durumu protesto etmek için TBMM'ye yürümek istedi. Adliye önündeki çevik kuvvet, baro başkanlarının TBMM'ye yürümesine müsaade etmedi.

Ankara Barosu'nun çağrısıyla Ankara Adliyesi önünde toplanan ve Meclis'e yürümek isteyen avukatlara ise polis biber gazıyla müdahale etti.

ANKARA BAROSU ÜYELERİNİ ADLİYE'YE ÇAĞIRDI

Ankara Barosu, bugünkü Büyük Savunma Mitingi öncesi eylemleri yasaklayan ve baro başkanlarının kente girişine izin vermeyen yetkililer hakkında suç duyurusu yapılacağını açıkladı.

Baronun Twitter hesabından da paylaşılan açıklamayı, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan "saat 15:00, Ankara Adliyesi" hatırlatmasıyla paylaştı.

Ankara Barosu, bu yasağın kanunsuz olduğunu ve suç duyurusu yapacaklarını açıkladı. Baronun açıklamasında, suç duyurusuna tüm avukatlar davet edildi.

POLİS BİBER GAZIYLA MÜDAHALE ETTİ

Ankara Adliyesi önünde toplanan avukatlar, "Hak, hukuk, adalet" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla Meclis kapısı önünde yaşananları ve baro başkanlarının komisyon görüşmelerine alınmamasını protesto etti.

Sloganların ardından Meclis'e yürümek isteyen avukatlara polis müdahale etti. Polisin biber gazlı müdahalesinde iki avukat etkilendiği açıklandı.

BAZI BARO BAŞKANLARININ TBMM'DEKİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

TBMM Adalet Komisyonunda barolara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine katılmak isteyen bazı baro başkanlarının, Meclis'in Çankaya kapısındaki bekleyişleri sürüyor.

Bunun üzerine bazı CHP'li milletvekilleri ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

İçeri alınmayan baro başkanları, CHP'li vekillerin araçlarına binerek polis kontrol noktasını geçti.

Baro başkanlarının bekleyişlerini sürdüreceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title