Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası - Kırşehir /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: KIRŞEHİR Düzenlenen toplantıdan görüntüler POMEM Müdürü Kasım Varol açıklaması Yardım görüntüleri Öğrencilerin açıklaması KONYA Yardım tırlarından görüntü Duaların edilmesi KTO Başkanı Selçuk Öztürk'ün açıklamaları Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası Kırşehir POMEM'de eğitim gören özel harekat polisi adayları, Türkmenler için yardım kampanyası başlattı Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezindeki (POMEM) özel harekat polisi adayları, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

KIRŞEHİR

Düzenlenen toplantıdan görüntüler

POMEM Müdürü Kasım Varol açıklaması

Yardım görüntüleri

Öğrencilerin açıklaması

KONYA

Yardım tırlarından görüntü

Duaların edilmesi

KTO Başkanı Selçuk Öztürk'ün açıklamaları Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası

Kırşehir POMEM'de eğitim gören özel harekat polisi adayları, Türkmenler için yardım kampanyası başlattı

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezindeki (POMEM) özel harekat polisi adayları, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası düzenledi.

Okulun konferans salonundaki törende, Bayırbucak Türkmenleri ile ilgili gösterilen film, öğrencilere duygulu anlar yaşattı.

Kırşehir POMEM Müdürü Kasım Varol, yaptığı konuşmada, en zor zamanlarında Bayrıbucak Türkmenlerinin yanında olmayı amaçladıklarını belirtti.

Başlattıkları kampanyanın cuma gününe kadar süreceğini dile getiren Varol, şöyle konuştu:

"Toplanan maddi yardımları valiliğimize teslim edeceğiz. Bayrağımızı kendi bayrağından daha üstün gören soydaşlarımıza her türlü katkıyı yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu zor günlerinde, dar zamanlarında bize düşen, onların yanında bulunmak. Geçmişte Kurtuluş Savaşı'nda onlar gibi din kardeşlerimiz bizlere yardımcı olmuşlarsa, yanımızda olmuşlarsa, şimdi yardıma muhtaç olanların yanında yer almalıyız. Türk milletine düşen en büyük görev de budur."

Öğrenci Muzaffer Yıldız ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor durumdaki Suriye Türkmenlerinin yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

Yıldız, "Bugün de bize düşen vazife, o insanları ayakta tutmak ve yaşatmaktır. Elimizden geleni yapmamız gerekir. Arkadaşlarımız, ailelerinden gelen harçlıklarla gönüllerinden kopan yardımları yaptılar. İnşallah, dünyadaki Türk ve Müslüman alemi yücelir" dedi.

Ahmet Bahçecik de Suriye Türkmenlerinin zor durumda bulunmasından büyük üzüntü duyduğunu vurgulayarak, "Bugün maddi ve manevi olarak onların yanlarında olduğumuz göstermek istiyoruz. Ailelerimizin gönderdiği harçlıkları biriktirerek, onlara yardım gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin harçlıklarıyla katıldığı kampanyaya, okul yöneticileri ve çalışanlar da destek verdi.

Konya'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Konya Ticaret Odası tarafından temin edilen 3 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından temin edilen 3 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, oda binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde, Bayırbucak Türkmenlerinin vatanlarını savunmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin de her aşamada Türkmenlerin yanında olduğunu gösterdiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Ülke olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Biz de Konya Ticaret Odası olarak üyelerimiz ve Türk Kızılayı ile birlikte gıda, temizlik ve barınma ihtiyaçlarına yönelik bir yardım kampanyası düzenledik. Toplanan yardımları sizlerin de huzurunda yola çıkarıyoruz. Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de zulüm gören tüm insanların, Müslümanların ve Türkmenlerin bir an önce bu zulümlerden kurtulmasını Cenabıhak'tan niyaz ediyorum. KTO olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören insanların yanında olarak tarafımızı belli etmek adına elimizden ne geliyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.

Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin bulunduğu 3 tır, dualar eşliğinde Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

selçuk öztürk Kırşehir Suriye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title