Haberler

Başkent'te Engellilerden Atama Talebi

Başkent'te engellilerden atama talebiANKARA - Başkent'te toplanan Türkiye Engelliler Platformu üyesi bir grup vatandaş, kamuya atama talebinde bulunmak için basın açıklaması yaptı.

Başkent'te engellilerden atama talebi

ANKARA - Başkent'te toplanan Türkiye Engelliler Platformu üyesi bir grup vatandaş, kamuya atama talebinde bulunmak için basın açıklaması yaptı.

Türkiye Engelliler Platformu üyesi bir grup vatandaş, basın açıklamasını yapmak üzere Güvenpark'ta toplandı. CHP Milletvekilleri Lale Karabıyık, Yakup Akkaya ve Serdal Kuyucuoğlu'nun da eşlik ettiği grup, "Engellilere engelsiz yaşam" pankartı açarak, "Engelliler 10 bin kadro istiyor" sloganları attı. CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, engellilerin uzun zamandır kadro beklediğini ve bu ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyleyerek, "Oysa sosyal devletin gerektirdiği onların işini, aşını sağlayabilmektir. Biz Bakanlıkla görüştüğümüzde, 'Neden kadrolarda kısıtlama yaptınız?' dediğimizde tasarruf dolayısıyla yapıldığını söylediler. Kamunun bu kadar harcaması varken bunları kısıtlamayıp, bir tek engellilerin kadrosunu kısmakla mı bu tasarruf tedbirleri sağlanıyor? Bunu anlamak mümkün değil. En yakın zamanda bu arkadaşlarımızın işi ve aşı sağlanmalı" diye konuştu.

Engelli Öğretmenler Platformu Başkanı Erhan Dinçer ise "Bundan 3 yıl önce bir mücadele verildi. O zaman rakamlar çok düşük açıklandı. Biz bu açıklanan rakamı kabul etmedik ve mücadeleye başladık. Dört arkadaşımız Devlet Personel Başkanlığı önünde açlık grevine oturdu. Grevin altıncı gününde hükümet sesimizi duydu ve Bakan akşam saatlerinde açlık grevi çadırını ziyaret etti. Bir buçuk saat süren müzakerelerin sonrasında tercihlerin ertelenmesine ve sayıların arttırılmasına karar verildi ve bu sözler tutuldu. Şimdi de olabilirdi ancak eğer tercih dönemi kapandı deniliyorsa üçüncü bir tercih sözü alıncaya kadar bu mücadele devam edecek" şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının yapılmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu ile görüşmek üzere Bakanlık binasına geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Cumhuriyet Halk Partisi Lale Karabıyık Yakup Akkaya Türkiye 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title